Η Gazprom δεν θα συμμετάσχει σε πιθανή επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ, είπε ο επικεφαλής του ενεργειακού κολοσσού την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής του ομίλου, όπως αναφέρει το Reuters, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Gazprom θα καταθέσει προσφορά σε νέο διαγωνισμό, είπε «Όχι, δεν θα πάμε».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Gazprom νωρίτερα τον Ιούνιο να μην υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της ΔΕΠΑ οδήγησε τον διαγωνισμό σε ναυάγιο.

Η επίσημη θέση της ρωσικής εταιρείας για τη μη συμμετοχή της στον διαγωνισμό ήταν ότι δεν της δόθηκαν «επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑ δεν θα επιδεινωθεί έως τη στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς της». Ωστόσο υπήρξαν πολλές αναλύσεις περί παρέμβασης της Κομισιόν και έντονου παρασκηνίου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ότι θα επαναπροκηρύξει στο μέλλον τον διαγωνισμό.

Δίνοντας περαιτέρω διευκρινίσεις ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ «θα επαναπροκηρυχθεί μόλις γνωρίζουμε πώς θα γίνει και είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά».

Πρόσθεσε δε ότι μπορεί να πάρει και ενάμισι χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook