Ανοιχτά στόματα και διάπλατα μάτια. Μόνο έτσι μπορεί να «συλλάβει» κανείς την εικόνα του Al Mirqab. Του υπερπολυτελούς σκάφους του πρωθυπουργού του Κατάρ το οποίο κλέβει τα βλέμματα στο λιμάνι της Σκιάθου αυτές τις ημέρες.

Και δικαιολογημένα, καθώς πρόκειται για ένα από τα δέκα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο και όσοι είχαν την τύχη να πατήσουν στο κατάστρωμα μιλούν για το ίσως πιο όμορφο που έχουν δει.

Ο Τζασίμ Αλ Θανί απολαμβάνει αυτές τις ημέρες ότι και κάθε άλλος επισκέπτης του Αιγαίου. Τον ελληνικό ήλιο και τις καταγάλανες θάλασσες. Μόνο που τις διασχίζει με το σκάφος που θα ζήλευε όχι μόνο ο κάθε «θνητός», αλλά και πολλοί δισεκατομμυριούχοι.

Το μήκους 133 μ. Al Mirqab έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 2008, όταν ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε πως ήταν μικρό το μήκους 90 μ. Oceanco το οποίο είχε έως τότε. Ταξιδεύει με 18.7 κόμβους, ενώ μπορεί να« πιάσει» και τους 20.3. Φτιαγμένο κατά παραγγελία του πρωθυπουργού του Κατάρ, δεν θα μπορούσε παρά να ξεπερνά τη φαντασία και στην πολυτέλεια. Διαθέτει δέκα σουίτες για τους καλεσμένους του Τζασίμ Αλ Θανί αλλά και δύο VIP σουίτες για τον ίδιο.

Για να καταλάβει κανείς το εσωτερικό του- καθώς οι φωτογραφίες είναι σπάνιες- κάθε δωμάτιο διαθέτει σαλόνι, διπλή κρεβατοκάμαρα και μπάνιο. Οσο για το προσωπικό, που φροντίζει να ικανοποιεί κάθε επιθυμία του ιδιοκτήτη και των φιλοξενούμενών του, είναι 55 άτομα. Και βέβαια υπάρχουν οι πολυτελείς χώροι όπως κινηματογράφος, εξωτερικά μπαρ και τζακούζι, εσωτερική πισίνα και χώρος προσγείωσης ελικοπτέρου.

Ολα αυτά ανεβάζουν και το κόστος του, καθώς εκτιμάται πως αξίζει από 250 έως 300 εκατομμύρια δολάρια.

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook