Χαμόγελα ικανοποίησης και προβληματισμός είναι οι δύο όψεις των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που από σήμερα το μεσημέρι βλέπουν τις βαθμολογίες τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Φροντιστών, Γιάννη Βαφειαδάκη, που έχει δει εκατοντάδες βαθμολογίες, εκτιμάται πτώση έως και 1.000 μορίων στις βάσεις σχολών του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου.

Η πτωτική πορεία θα είναι συνολική, εκτιμά ο κ. Βαφειαδάκης μιλώντας στο protothema.gr, καθώς η εικόνα από τα γραπτά των Μαθηματικών δείχνει παταγώδη αποτυχία και εξαφάνιση των άριστων γραπτών.

Πτώση διαβλέπει ο γραμματέας της ΟΕΦΕ και στο 5ο πεδίο των οικονομικών σχολών, με βάση την εικόνα των γραπτών.

Οι βαθμοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.

Τα στατιστικά στοιχεία των φετινών βαθμολογιών αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του θα αναρτηθούν τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των Γενικών Λυκείων/ΕΠΑΛ-Β' και των ΕΠΑΛ-Α', ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή.

Επίσης, από σήμερα, Παρασκευή, έως και την επόμενη Παρασκευή, 28 Ιουνίου, όσοι υποψήφιοι Γενικών Λυκείων ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

protothema.gr