Από υψηλό πυρετό (38,5°) και έντονη κατάθλιψη υποφέρει ο έκπτωτος Αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, αφότου έμαθε τη φυλάκιση των δύο γιων του, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας, Αλ Αχράμ.

Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ κινδυνεύει ακόμη να πέσει και σε κώμα αν ο πυρετός του φτάσει τους 39 βαθμούς, με δεδομένη και την 82χρονη ηλικία του.

Από τις ίδιες πηγές έγινε γνωστό ότι από την στιγμή που έμαθε για την φυλάκιση των δύο γιων του αρνείται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να φανεί από πού προέρχεται ο πυρετός.

Οι δύο γιοι του, Αλάα και Γκαμάλ έχουν προφυλακιστεί ήδη στις φυλακές Τορά στο νότιο Κάιρο, ενώ εκεί επίσης έχουν μεταφερθεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Μουμπάρακ.

Αποτελεί ιστορική ειρωνεία το ότι στις φυλακές Τόρα ήταν έγκλειστοι μέχρι πριν την Αιγυπτιακή Επανάσταση οι πολιτικοί κρατούμενοι οι οποίοι εναντιώνονταν στο καθεστώς Μουμπάρακ.

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο θα μεταφερθεί ο Μουμπάρακ

Εν τω μεταξύ, η αιγυπτιακή δικαιοσύνη ζήτησε τη μεταφορά του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από το νοσοκομείο του Σαρλ ελ Σέιχ όπου νοσηλεύεται σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και στη συνέχεια μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του στη φυλακή.

Τον Μουμπάρακ θα συνοδεύει \”η απαραίτητη ασφάλεια\”.

Ο Μουμπάρακ διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ την Τρίτη έπειτα από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στη διάρκεια της ανάκρισής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook