Ένας Αυστριακός ζαχαροπλάστης σε μια πόλη κοντά στη Βιένη ο οποίος είχε ανακριθεί επειδή πωλούσε κέικ και πάστες που έφεραν ναζιστικά σύμβολα παρέδωσε την απολογία του την Παρασκευή στην οργάνωση Επιτροπή Κρατουμένων στο Στρατόπεδο του Μαουτχάουζεν, η ηγεσία της οποίας έχει ήδη απαιτήσει, ο επαγγελματίας να διαγραφεί από το Σωματείο των αυστριακών ζαχαροπλαστών.

Στον ιστότοπο της Επιτροπής σήμερα αναφέρεται ότι \”ο ζαχαροπλάστης εκλήθη να απολογηθεί επειδή από δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου σχετικά με την υπόθεση αυτήν δινόταν η εντύπωση ότι ο επαγγελματίας γνώριζε ότι (παρασκευάζοντας γλυκά διακοσμημένα με ναζιστικά σύμβολα) κάνει κάτι λανθασμένο, εκφράζοντας συγχρόνως τη λύπη του\” γιά τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Η αυστριακή νομοθεσία απαγορεύει την επίδειξη ναζιστικών συμβόλων.

Τις προηγούμενες ημέρες, ενώπιον ανακριτή ο ζαχαροπλάστης είχε πει ότι \”παρασκεύαζε τα γλυκίσματα, που τού ζητούσαν οι πελάτες του\”.

Η Επιτροπή Κρατουμένων στο Στρατόπεδο του Μαουτχάουζεν προσέφερε στον ζαχαροπλάστη ένα βιβλίο για τη ζωή στο ναζιστικό στρατόπεδο.

Εκείνος προσέφερε σήμερα, από την πλευρά του, στην εν λόγω Επιτροπή επιζώντων του Μαουτχάουζεν ένα μεγάλο γλύκισμα, διακοσμημένο με εβραϊκά, όσο και χριστιανικά σύμβολα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook