Στην αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση συνεργασίας επικεντρώνονται τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία καλύπτουν όλες τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Μάλιστα, τα ξένα πρακτορεία δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη στάση που αναμένεται να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ απέναντι στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Εκτενές ρεπορτάζ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα παρουσιάζει το BBC το οποίο αναφέρεται και στις νέες ισορροπίες που θα έχει από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση στη Βουλή, μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

\"\"

Στην απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποσύρει από την κυβέρνηση συνεργασίας τους υπουργούς που είχε υποδείξει το κόμμα του αναφέρεται το Reuters, το οποίο διαρκώς ανανεώνει το ρεπορτάζ του για τη χώρα μας, παρέχοντας στους αναγνώστες του όλες τις τελευταίες πληροφορίες.

\"\"

Στην αποχώρηση των αξιωματούχων της Δημοκρατικής Αριστεράς από την τρικομματική κυβέρνηση αναφέρεται και το αμερικανικό δίκτυο FoxNews, ενώ συμπληρώνει και ότι η απόφαση του κόμματος συνδέεται με την διαφωνία για το θέμα της ΕΡΤ.

\"\"

«Η κυβέρνηση συνεργασίας της Ελλάδας έχασε έναν εταίρο, ο οποίος απέσυρε δύο υπουργούς, μετά τη διαφωνία για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση», αναφέρει σε δημοσίευμα του το AlJazeera.

\"\"

«Η Δημοκρατική Αριστερά αποχωρεί από την κυβέρνηση συνεργασίας» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Guardian, ενώ αναφέρει ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

\"\"

Για «φάντασμα πρόωρων εκλογών» κάνει λόγο η Liberation, ενώ αναφέρεται και αυτή με τη σειρά της στην απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Επίσης, τονίζει ότι οι πολιτικές εξελίξεις έχουν να κάνουν με την απόφαση για τη διακοπή της εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook