Συνελήφθηκαν για να αφεθούν ελεύθεροι λίγο μετά, ένας Τουρκοκύπριος με τη σύζυγό του, που τοποθέτησαν την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μαγαζί και το σπίτι τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» αναφέρεται στο περιστατικό που συνέβη χθες, όταν ο Κοράι Μπασντογρουλτμαζί, ανεξάρτητος υποψήφιος στις επικείμενες «πρόωρες εκλογές» του Ιουλίου στο ψευδοκράτος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν χαιρετούσε τις χώρες που συμμετέχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Μερσίνη (μεταξύ των οποίων και η Κύπρος με την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας) ενώ το ψευδοκράτος δεν προσκλήθηκε, αποφάσισε να αναρτήσει κι αυτός την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μαγαζί και το σπίτι του που συστεγάζονται, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ενέργεια στόχευε επίσης σε διαμαρτυρία για τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί στην Τουρκία και την διπλοπροσωπεία – όπως γράφει η εφημερίδα «Άφρικα» – του Ταγίπ Ερντογάν που χαιρετούσε την κυπριακή σημαία στην τελετή έναρξης των αγώνων.

Ο Μπασντογρουλτμαζί και η σύζυγός του συνελλήφθησαν από την «αστυνομία» και μόνο μετά από παρέμβαση πολιτικών προσώπων, αφέθηκαν ελεύθεροι χθες βράδυ. Η «Αφρίκα» γράφει ότι ο ίδιος είχε οδηγηθεί στο «δικαστήριο» πριν τρία χρόνια για παρόμοιο περιστατικό, το οποίο τότε δεν τον καταδίκασε και του έδωσε πίσω την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται δε ότι ο Μπασντογρουλτμαζί και η σύζυγός του, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της πολιτικής της Τουρκίας και του Ερντογάν στα κατεχόμενα, πάντοτε κρατούσαν αυτή την σημαία, της Κυπριακής Δημοκρατίας.


protothema.gr