Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έγινε σήμερα στα γραφεία της Ιπποκράτους, ο Βουλευτής Ιωάννης Μιχελογιαννάκης πρότεινε, αντί το κακοποιημένο από ορισμένους πολιτικούς χώρους σύνθημα του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω», το Πα.Σο.Κ. να κάνει σύνθημα το «δεν πληρώνομαι».

Σχετικά με τον οδικό χάρτη που εξήγγειλε ο Πρόεδρος, είπε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί όταν κάποιος δεν ξέρει που πάει, όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί.
Αναφερόμενος στις αιτίες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, τόνισε την κακοδιαχείριση των ταμείων ύψους 104 δις ευρώ, την κακοδιαχείριση της ανάπτυξης ύψους 95 δις ευρώ, την φοροδιαφυγή ύψους 70 δις ευρώ και την λάθος πολιτική στις τράπεζες ύψους 43 δις ευρώ.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο, είπε χαρακτηριστικά «Πρόεδρε, στα ερωτήματά σου: με ποιους είμαστε, με ποιους θα περπατήσουμε και τι στρεβλές νοοτροπίες θα αφήσουμε, Πρόεδρε σου απαντώ. Είμαστε με τους αδικημένους και αυτοί θέλουν αποκατάσταση. Θέλουν να δουν παραδειγματική τιμωρία και απολογισμό για το μέχρι σήμερα. Θα πορευτούμε βάζοντας κόκκινες γραμμές και δικλίδες ασφαλείας, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την αξιοπρεπή διαβίωση. Όσο για τις στρεβλές νοοτροπίες που θα αφήσουμε, είναι η αναδιάρθρωση του ίδιου του κράτους, η αναδιάρθρωση του συνδικαλισμού και η στρατηγική μας για Δ.Ε.Η. , Ο.Τ.Ε. , Νερό»
.
Ο Βουλευτής τελείωσε λέγοντας, «Πρόεδρέ μου, είμαι σίγουρος ότι ο οβελίας που θα σφαχθεί αυτές τις ημέρες, πρέπει να είναι από μαχαίρι που πρέπει να κρατάς μόνο εσύ».
Στην δευτερολογία του, απαντώντας στον Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο Πρόεδρος Γεώργιος Α. Παπανδρέου είπε ότι ο τύπος εξουσίας που ο ίδιος θέλει, είναι ο τύπος εξουσίας της συλλογικότητας και μόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook