Η ουρολοίμωξη εκδηλώνεται όταν εισέλθουν και πολλαπλασιαστούν μικρόβια στο ουροποιητικό σύστημα, δηλαδή την ουρήθρα, την ουροδόχο κύστη, τους ουρητήρες και τους νεφρούς.

Όταν τα μικρόβια εντοπίζονται μόνο στην ουροδόχο κύστη, τότε η πάθηση ονομάζεται κυστίτιδα. Εάν όμως έχουν περάσει στο ανώτερο ουροποιητικό σύστημα, όπως τους ουρητήρες και τους νεφρούς, τότε πρόκειται για πυελονεφρίτιδα. Μία κατάσταση αρκετά σοβαρότερη από την απλή κυστίτιδα.

Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι το αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, η συχνουρία, η αιματουρία και ο πυρετός. Στη συχνουρία οι γυναίκες πηγαίνουν συχνά στην τουαλέτα αλλά αποβάλλουν μικρή ποσότητα ούρων. Η αιματουρία είναι πιο σοβαρό σύμπτωμα το οποίο όμως μπορεί να αποτελεί ένδειξη κι” άλλης πάθησης του ουροποιητικού συστήματος. Ο πυρετός είναι το σύμπτωμα που θα επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για σοβαρότερη ουρολοίμωξη (πυελονεφρίτιδα) και όχι για μια απλή κυστίτιδα καθώς για να ανέβει η θερμοκρασία του σώματος σημαίνει ότι τα μικρόβια έχουν περάσει στην κυκλοφορία του αίματος.

iator.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook