Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω στον Nelson Mandela τον πρώην Αφρικανό εμβληματικό ηγέτη που πρωτοστάτησε όσο κανείς στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από το βράδυ της Κυριακής η υγεία του πρώην Προέδρου της Νοτίου Αφρικής είναι σε οριακή κατάσταση, και κάθε λεπτό που περνά μπορεί να οδηγήσει στο μοιραίο το οποίο, σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει κορυφαίο γεγονός και δραματική στιγμή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Για κάποιους όμως οι στιγμές αυτές έχουν και ένα επιπρόσθετο φορτίο, αυτό της προσωπικής σχέσης και μάλιστα της πλέον στενής, όπως αυτή του παιδιού.

Συγκλονισμένη κυριολεκτικά μπροστά στο φάσμα της απώλειας του πατέρα της, μίλησε στο CNN η Makaziwe Mandela:

«To μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσεύχομαι στον Θεό. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν ειρήνη και ελπίζω να έχει και μια ειρηνική μετάβαση στην πνευματική σφαίρα. Το πιστεύω πως το αξίζει διότι έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα…».

Σημειώνεται πως λόγω της εξαιρετικής κρισιμότητας των στιγμών, ένα μέρος του Νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Nelson Mandela έχει μετατραπεί σε Κέντρο Τύπου, με εκατοντάδες δημοσιογράφους και εικονολήπτες απ\’ όλον τον κόσμο να αγωνιούν για την εξέλιξη της υγείας του.

Χαρακτηριστική ήταν η έκκληση που απηύθηνε Makaziwe Mandela και προς τα ΜΜΕ προκειμένου να είναι λιγότερο πιεστικά:

«Είναι ο πατέρας μας. Είναι ο παππούς των παιδιών μας. Τον στερηθήκαμε στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Αυτές οι στιγμές για μας είναι ιερές. Αφήστε μας να ζήσουμε έστω αυτές τις τελευταίες στιγμές μαζί του με κάποια ποιότητα…»

zougla.gr/Παύλος Κιρκασίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook