Μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Δουβλίνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατήγγειλε την αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων σε βάρος της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη της συνδιάσκεψης ότι στις 24/12/2012 η αστυνομία των Σκοπίων εισέβαλε στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων και κυριολεκτικά πέταξε έξω τους βουλευτές της αντιπολίτευσης προκειμένου να μπορέσει η δήθεν πλειοψηφία να ψηφίσει τον προϋπολογισμό των Σκοπίων.

Είναι δυνατόν ένα τέτοιο κρατικό μόρφωμα που δε σέβεται το διεθνές δίκαιο και την κοινοβουλευτική δημοκρατία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; ρώτησε τους παρευρισκόμενους βουλευτές ο Νότης Μαριάς.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λυθεί με τη σύμφωνη γνώμη της πατρίδας μας το ζήτημα του ονόματος του γειτονικού κρατικού μορφώματος των Σκοπίων, να εφαρμοστούν τα γνωστά πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και να τηρηθούν από τη μεριά των Σκοπίων οι αρχές της καλής γειτονίας.

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας καταψηφίζουν το σχετικό κείμενο της COSAC (CONTRIBUTION OF THE XLIX COSAC) αφού η συνδιάσκεψη απέρριψε χθες τις σχετικές τροπολογίες που επέβαλε η ελληνική πλευρά.

Πριν λίγη ώρα ο Νότης Μαριάς και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη συνδιάσκεψη καταψήφισαν το σχετικό κείμενο της COSAC (CONTRIBUTION OF THE XLIX COSAC).

Μετά τη ψηφοφορία ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι «τα Σκόπια θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Ευρωπαϊκή πορεία αυτού του κρατικού μορφώματος εξαρτάται από την Ελλάδα. Αυτά προς γνώσιν και δια τας νομίμους συνεπείας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook