\"\"Από τα Μινωϊκά χρόνια η Κρητική κουζίνα, πλούσια σε ελαιόλαδο, λαχανικά, φρούτα, μέλι και κρασί έχει συσχετισθεί με την μακροζωϊα και την υγεία. Αυτός είναι ο λόγος που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν αναφέρεται απλά στον όρο Κρητική κουζίνα αλλά στο «θαύμα» της Κρητικής Διατροφής. Είναι κοινή διαπίστωση πλέον, ότι η Κρητική Διατροφή είναι εντελώς διαφορετική από τη Μεσογειακή.

Στηρίζεται σε αγαθά και πρώτες ύλες μοναδικά στο είδος τους και δυσεύρετα σε άλλα μέρη του κόσμου. Ένας Κρητικός μπορεί να τρώει κάθε μέρα όσπρια ή χόρτα, αλλά σχεδόν ποτέ δεν τρώει το ίδιο φαγητό. Είναι τόσο ευρηματικός που συνέχεια εφευρίσκει νέους τρόπους για να αναδείξει τη μοναδικότητα των πρώτων υλών. 

Μέσα στο πέρασμα των χρόνων μπορεί να άλλαξαν πολλά, αυτό όμως που δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει είναι οι διατροφικές συνήθειες των Κρητών. Η δημιουργία αυτής της στήλης, δίνει στον επισκέπτη – αναγνώστη τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από πολλές δημιουργικές συνταγές με στόχο να τις εντάξει στο καθημερινό του εδεσματολόγιο.

Στόχος μας μέσα από αυτές τις συνταγές δεν μπορεί να είναι
άλλος παρά η διαφύλαξη της πολιτιστική κληρονομιάς μας και η σωστή
συνέχιση της Κρητικής Κουζίνας-Διατροφής. 

 Γιώργος Μακρής

Μερικά λόγια για το Γιώργο Μακρή

«Ένας καθηγητής που σέβεται τους\"\" μαθητές του θα πρέπει να αφιερώνει χρόνο σε προσωπικό διάβασμα και να παρακολουθεί διαρκώς τις νέες τάσεις στο επάγγελμα».

Υπέρμαχος της Κρητικής Δημιουργικής Κουζίνας
«Αυτό που προσπαθώ στα πιάτα μου είναι να αναδείξω την σαφήνεια και διαύγεια των πρώτων υλών και να τα συνδυάσω αρμονικά με την μοναδικότητα των βοτάνων και των αρωμάτων της Κρήτης».

Σήμερα εργάζεται σαν Executive Chef στα ξενοδοχεία Galini Sea View, Galini Beach & Eden ενώ παράλληλα κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook