Ο συντονισμός των Σωμάτων Ασφαλείας, υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, ήταν το θέμα της διευρυμένης σύσκεψης του ΠΑΜ/ΠΣΕΑ (Παλλαϊκή Άμυνα-Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτων Ανάγκων) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εκπρόσωπος του ΥΕΘΑ ταξίαρχος Γιώργος Δημητρόπουλος, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «Η κατάρτιση, η αναμόρφωση και η προσαρμογή σχεδίου προστασίας, κινητοποίησης και δράσης των φορέων του τόπου μας σε συνεργασία πάντα με τη Διεύθυνση Παλλαϊκής Άμυνας-Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.ΑΜ-Π.Σ.Ε.Α) αποτελεί για την Περιφέρεια Κρήτης και για όλες τις Ενότητες προτεραιότητα με στόχο την προστασία του πολίτη και την ασφάλεια του τόπου μας.

Με την ουσιαστική συμβολή μας στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του τόπου μας προκειμένου ο καθένας από εμάς να αισθάνεται ασφαλής».

Ο εκπρόσωπος του ΥΕΘΑ ταξίαρχος Γιώργος Δημητρόπουλος τόνισε για τον σκοπό της σημερινής σύσκεψης: «Στο πνεύμα του προλαμβάνειν αντί του θεραπεύειν συζητήθηκαν θέματα και δόθηκαν διευκρινήσεις ώστε να είναι συντονισμένη η προσπάθεια. Η Παλλαϊκή Άμυνα είναι ένα θέμα που αφορά κάθε Έλληνα και Ελληνίδα και δεν θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Η όλη σχεδίαση βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο αλλά με γνώμονα ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook