Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου ατυχήματος το ξημέρωμα του Σαββάτου στην οδό Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο, που κόστισε τη ζωή σε μια 41χρονη γυναίκα και τέσσερα 16χρονα κορίτσια. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Τροχαίας ζήτησαν και την πραγματοποίηση έρευνας κι από δεύτερο πραγματογνώμονα προκειμένου να βρει τα αίτια εκτροπής του οχήματος που προσέκρουσε σε παρκαρισμένο ΙΧ, ανατράπηκε κι ύστερα κτύπησε σε τοίχο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας η 41χρονη οδηγός δεν είχε ίχνη αλκοόλ στο αίμα της, ούτε φαίνεται να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας που ίσως θα μπορούσε να εξηγεί την ξαφνική αλλαγή της πορείας του ΙΧ. Ακόμη δεν φαίνεται να έχει εντοπιστεί καμία καταγραφή από κάμερα που να αποτυπώνει τις τελευταίες κινήσεις του οχήματος, ενώ δεν υπήρχε και κάποιος αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως επεσήμανε στο «Βήμα» ο ειδικός πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων κ. Παναγιώτης Μαδιάς, «μία από τις βασικές εκδοχές που εξετάζονται είναι η εκτροπή να οφείλεται σε απότομη κίνηση της 41χρονης οδηγού που θέλησε ίσως να μιλήσει σε κάποια από τα νεαρά κορίτσια που κάθονταν στο πίσω κάθισμα. Κι αυτή η κίνηση προς τα δεξιά του σώματος της για να δει πίσω να παρέσυρε και τα χέρια της που κρατούσαν σφικτά το τιμόνι προς την ίδια κατεύθυνση. Υπάρχει ακόμη κι η περίπτωση η άτυχη οδηγός να είδε κάποιο ζώο στο οδόστρωμα και να άλλαξε απότομα πορεία. Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο να αποσπάσθηκε η προσοχή της λόγω κλήσης σε κινητό τηλέφωνο, κάτι το οποίο ωστόσο μπορεί να διαπιστωθεί από την ανάλυση κλήσεων ή από μαρτυρίες συγγενών».

Αντιθέτως μελετητές των τροχαίων ατυχημάτων σημειώνουν ότι «είναι εξαιρετικά μικρότερες οι πιθανότητες να αισθάνθηκε αδιαθεσία η οδηγός γιατί αν υπήρχε κάτι τέτοιο η αλλαγή πορείας του οχήματος δεν θα ήταν τόσο απότομη κι η αντίδραση της σταδιακή μέχρι την ακινητοποίηση του οχήματος. Ακόμη εξαιρετικά μικρότερες είναι οι πιθανότητες να υπήρξε βλάβη στο ΙΧ αφού και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα υπήρχε τέτοιου είδους εκτροπή».

tovima.gr/ Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook