Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Άσπρα-Μαύρα Όνειρα» στο «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου και εγκαινιάζουν εορταστικά το πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στις 20:30 το βράδυ. Είσοδος Ελεύθερη.

Το ασπρόμαυρο έργο, το σχέδιο, η χαρακτική, η γλυπτική, αποτελούν το περιεχόμενο της έκθεσης «΄Ασπρα-Μαύρα Όνειρα» που φιλοξενείται φέτος στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείο».

Έργα που διερευνούν τα όρια ανάμεσα στις έννοιες φως/σκοτάδι, μέρα/νύχτα, ζωή/θάνατος, αρχή/τέλος, γυναίκα/άνδρας.

Τα αντιθετικά αυτά ζεύγη που αναπαριστώνται στην πλειοψηφία τους σε δίπτυχα σχέδια ή λάδια, σε δύο συμπληρωματικούς ή διπλούς πίνακες, σε χαρακτικά ή γλυπτά, κατορθώνουν να δώσουν μια νέα οπτική σ’ ένα διαχρονικό ζήτημα.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, Έλληνες, Ευρωπαίοι καθώς και μια πολυπληθής ομάδα Τούρκων, δίνουν ο καθένας και όλοι μαζί, τις δικές τους ασπρόμαυρες απαντήσεις.

Τα έργα τους εκφράζουν τον εσώτερο εαυτό τους, την ποιητική και πνευματική τους διάσταση. Γιατί, όπως έγραφε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, «η ζωγραφική είναι μια πνευματική υπόθεση».

Στον θεατή εναπόκειται να αναλογιστεί μέσα από τα έργα των συγκεκριμένων καλλιτεχνών, την πορεία και τις εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook