Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Άσπρα-Μαύρα Όνειρα» στο «Ελαιουργείον - Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου και εγκαινιάζουν εορταστικά το πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στις 20:30 το βράδυ. Είσοδος Ελεύθερη.

Το ασπρόμαυρο έργο, το σχέδιο, η χαρακτική, η γλυπτική, αποτελούν το περιεχόμενο της έκθεσης «΄Ασπρα-Μαύρα Όνειρα» που φιλοξενείται φέτος στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Ελαιουργείο».

Έργα που διερευνούν τα όρια ανάμεσα στις έννοιες φως/σκοτάδι, μέρα/νύχτα, ζωή/θάνατος, αρχή/τέλος, γυναίκα/άνδρας.

Τα αντιθετικά αυτά ζεύγη που αναπαριστώνται στην πλειοψηφία τους σε δίπτυχα σχέδια ή λάδια, σε δύο συμπληρωματικούς ή διπλούς πίνακες, σε χαρακτικά ή γλυπτά, κατορθώνουν να δώσουν μια νέα οπτική σ’ ένα διαχρονικό ζήτημα.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, Έλληνες, Ευρωπαίοι καθώς και μια πολυπληθής ομάδα Τούρκων, δίνουν ο καθένας και όλοι μαζί, τις δικές τους ασπρόμαυρες απαντήσεις.

Τα έργα τους εκφράζουν τον εσώτερο εαυτό τους, την ποιητική και πνευματική τους διάσταση. Γιατί, όπως έγραφε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, «η ζωγραφική είναι μια πνευματική υπόθεση».

Στον θεατή εναπόκειται να αναλογιστεί μέσα από τα έργα των συγκεκριμένων καλλιτεχνών, την πορεία και τις εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης.