Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες για την υπόθεση της ΕΡΤ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά όπου βρίσκεται στα πλαίσια προγραμματισμένης ανοιχτής συγκέντρωσης στην Δημοτική Αγορά.

Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΕΡΑ Χανίων αποκάλυψε ότι

"Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν οι διαδικασίες που θα κοστίσουν στον έλληνα πολίτη, τον έλληνα φορολογούμενο, πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.

επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι

Δεν κόστιζε η ΕΡΤ στον έλληνα φορολογούμενο διότι ως γνωστόν δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω από τις αποζημιώσεις, μέσω από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μία σειρά από συμβάσεις που καταγγέλλονται, θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο σε μία εποχή κρίσης".

Νομίζω ότι για όλα αυτά το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει και να εξετάσει αλλά και να καταλογίσει ευθύνες. Δεν μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι θα κυβερνούν με ΠΝΠ χωρίς να κρίνονται στη Βουλή. Και ελπίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις ιδίως όσες από την πρώτη στιγμή είχαν καταδικάσει αυτή την απόφαση, θα υπερψηφίσουν την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους  εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή του με το "λουκέτο' της ΕΡΤ.Μάλιστα συμμετείχε σε ραδιοφωνική εκπομπή και μίλησε από το μικρόφωνο της ΕΡΑ,  καθώς υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι του σταθμού δεν έχουν σταματήσει να εκπέμπουν παρά την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.Ταυτόχρονα υπέγραψε το παρακάτω ψήφισμα των εργαζομένων οι οποίοι ζητούν να μην κλείσει ο σταθμός που εκπέμπει εδώ και 67 χρόνια και να μην γίνουν οι σχεδιαζόμενες απολύσειςΟλόκληρη η δήλωση του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΡΤ


Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί για δεύτερη εβδομάδα και δεν υλοποιεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής του δημόσιου σήματος της ραδιοτηλεόρασης. Επιπλέον, σήμερα μαθαίνουμε ότι προτίθεται να μην τηρήσει και τους νόμους, νόμους που διέπουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, που ως γνωστό είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Θέλει δηλαδή και να σιγήσει η ΕΡΤ και να απολύσει 2,5 χιλιάδες εργαζόμενους και να μην καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις.

Όλα αυτά συνιστούν έναν τραγέλαφο, αλλά νομίζω τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να γελάμε. Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Εμείς δεν πρόκειται αυτό να το αφήσουμε έτσι, έχουμε ήδη ζητήσει η Βουλή να μείνει ανοιχτή, έχουμε ήδη ζητήσει να έρθει το ταχύτερο δυνατό, η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει και αφορά την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα όμως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν οι διαδικασίες που θα κοστίσουν στον έλληνα πολίτη, τον έλληνα φορολογούμενο, πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν κόστιζε η ΕΡΤ στον έλληνα φορολογούμενο διότι ως γνωστόν δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω από τις αποζημιώσεις, μέσω από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μία σειρά από συμβάσεις που καταγγέλλονται, θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο σε μία εποχή κρίσης.

Νομίζω ότι για όλα αυτά το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει και να εξετάσει αλλά και να καταλογίσει ευθύνες. Δεν μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι θα κυβερνούν με ΠΝΠ χωρίς να κρίνονται στη Βουλή. Και ελπίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις ιδίως όσες από την πρώτη στιγμή είχαν καταδικάσει αυτή την απόφαση, θα υπερψηφίσουν την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.