Εξήντα τόνους επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας θα διοχετεύσει η Unicef στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου τερματίστηκε η πολιτική κρίση που διήρκεσε τουλάχιστον τέσσερις μήνες, με την επικράτηση του προέδρου Αλασάν Ουαταρά επί του τέως προέδρου Λοράν Γκμπαγκμπό.

Οι πρώτοι 32 τόνοι της βοήθειας θα φθάσουν αύριο Σάββατο στο Αμπιτζάν, την οικονομική πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας με τη μεγαλύτερη παραγωγή κακάο στον πλανήτη.

Στη συνέχεια θα γίνουν άλλες δύο αεροπορικές αποστολές με βοήθεια. Κάθε μία πτήση, με αεροσκάφη που θα ναυλώσει η Unicef, θα μεταφέρει άλλοι 15 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, μεγάλο τμήμα της οποίας θα διοχετευθεί αποκλειστικά σε ανήλικους.

Χτες, ο Ερυθρός Σταυρός μετέδωσε, ότι ακόμα περισυλλέγονται από τους δρόμους, σκορπισμένα πτώματα αμάχων. Εν τω μεταξύ μέσα σε τέσσερις μήνες κατέφυγαν στη γειτονική Λιβερία 135 χιλιάδες άμαχοι, ενώ συνολικά εξαιτίας των συγκρούσεων εκπατρίστηκαν ή εκτοπίστηκαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

\"\"Με τη βοήθεια της Unicef, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της στο Παρίσι, περίπου 40 χιλιάδες άμαχοι θα έχουν τα μέσα να επιβιώσουν κατά τις προσεχείς 90 ημέρες.

Η Unicef αποσαφήνισε, σήμερα, ότι μόλις οι συνθήκες ασφαλείας στη δυτικοαφρικανική χώρα το επιτρέψουν, θα ξεκινήσει μία εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού, για ασθένειες όπως ο τύφος κι η χολέρα.

Ήδη, όπως διευκρινίστηκε, υπάρχουν φάρμακα για περίπου οκτώ χιλιάδες άρρωστους στο Αμπιτζάν, που έχει συνολικό πληθυσμό τεσσάρων εκατομμυρίων.

Άλλους 35 τόνους επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας, αποστέλλει αεροπορικώς στο Αμπιτζάν η μη κυβερνητική οργάνωση Action contre la faim (Εκστρατεία κατά της πείνας).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook