Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον γνωστό Αιγυπτιώτη Επιστήμονα Αντώνη Φώσκολο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουλιου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Η τιμητική εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων.

τερα στην Αμερική και 14 τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό των ΔΕΠ-ΕΚΥ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου-Έρευνα Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων), ΔΕΗ, ΙΓΜΕ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

20.00 Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο
Βουλγαράκη

20. 10 «Αντώνιος Φώσκολος: Η ζωή και το έργο του»
Ηλίας Παυλούσης, Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου
Ελλήνων Αιγυπτιωτών & Φίλων

20. 25 Αντιφώνηση από τον τιμώμενο

20.35 Χοροί της Κρήτης
Μουσικοχορευτικός Όμιλος Χανίων ΑΡΟΔΑΜΟΣ

Συντονισμός εκδήλωσης: Βίκυ Κόλλια, φιλόλογος, δημοσιογράφος

 
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Δρ. Αντώνη Φώσκολου

Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με υποτροφία του ΙΚΥ, στο Πανεπιστήμιο Berkley της Καλιφόρνια, από όπου απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Γεωχημεία. Από το 1966 έως και το 1986 εργάστηκε στο Ινστιτούτο της Ιζηματογενούς Γεωλογίας και Πετρελαίου της Καναδικής Κυβέρνησης, με στόχο την έρευνα υδρογονανθράκων. Παραμένει μέχρι και σήμερα ομότιμος επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά.

Το 1986 εξελέγη καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αντικείμενο διδασκαλίας «Ανόργανη και Οργανική Γεωχημεία και Οργανική Πετρογραφία των Ιζηματογενών Πετρωμάτων». Δίδαξε εκεί μέχρι και το 2003, ενώ είχε ήδη συνταξιοδοτηθεί το 1997.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών θεμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης (1988-1993), Πρόεδρος του Τμήματος Ορυκτών Πόρων (1993-1995), μέλος της Συγκλήτου (1985-1997), σύμβουλος για ενεργειακά θέματα των Ηνωμένων Εθνών (1976-1986) και συμβασιούχος καθηγητής στα Τμήματα Γεωγραφίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρυ, Αλμπέρτας (1975-1986).

Το επιστημονικό του έργο συνοψίζεται σε: 79 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, Citation Index of 243 (μέχρι το 2003), 37 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη και ιδιαί

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook