Τη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς τον Ιούνιο του ’42, τίμησαν ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Μαλεβιζίου σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου στο Μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι

Στο Μνημόσυνο εκτός από τους Δημάρχους Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο Δήμαρχος Γόρτυνας ,Αντιδήμαρχοι ,εκπρόσωποι κομμάτων ,των Στρατιωτικών αρχών ,των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

¨Γι αυτούς που αγαπούν την Ελευθερία, δεν υπάρχουν όρια θυσίας¨

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιάννης Κουράκης με την ευκαιρία αυτής της «εκδήλωσης μνήμης» προς τους ηρωικούς μάρτυρες δήλωσε τα εξής:

« Είναι γνωστές σε όλους οι θυσίες του Κρητικού λαού στον αγώνα τους κατά του Ναζισμού. Θυσίες που πότισαν το δέντρο της Ελευθερίας και γιγάντωσαν το πνεύμα της Αντίστασης”.

Οι 62 Μάρτυρες, επίλεκτα μέλη της Κρητικής Κοινωνίας μεταξύ των οποίων ο τότε Δήμαρχος Ηρακλείου, αείμνηστος Μηνάς Γεωργιάδης και τα δύο αδέλφια του Τίτος και Μανώλης δε συνέβαλαν με τη θυσία τους μόνο στη Λευτεριά της Κρήτης, αλλά αποτέλεσαν παράδειγμα για τον αγωνιζόμενο λαό χαλυβδώνοντας τη θέληση του για αντίσταση απέναντι σ’ έναν αδίστακτο και ανάλγητο κατακτητή.

Στα 71 χρόνια που πέρασαν από το σκοτεινό Ιούνη του ’42, οι 62 Μάρτυρες, που αντιμετώπισαν με απίστευτο θάρρος τους εκτελεστές τους, απετέλεσαν διαχρονικά πρότυπα του αγώνα και της θυσίας, και επιβεβαίωσαν πως “Γι αυτούς που αγαπούν την Ελευθερία, δεν υπάρχουν όρια θυσίας ».