Η ταινία «The Hurt Locker» παρακολουθούσε τη δράση εξειδικευμένων πυροτεχνουργών στο Ιράκ. Αυτήν ακριβώς την επικίνδυνη δουλειά αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός με τη διαφορά πως ο πρωταγωνιστής είναι Αφγανός και όχι Αμερικάνος και η «δράση» τοποθετείται στο Αφγανιστάν και όχι στη Βαγδάτη.

Καλυμμένος από την κορφή ως τα νύχτα με την ειδική στολή, ο Αφγανός πυροτεχνουργός παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα για να απενεργοποιήσει το γεμάτο εκρηκτικά γιλέκο του παραλίγο μάρτυρα. Ο φωτογράφος του Reuters ήταν εκεί.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, γράφει η Daily Mail έπιασαν τον επίδοξο μάρτυρα χθες στην πόλη Τζαλαλαμπάντ επιχειρώντας να τον εμποδίσουν να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.Πριν ο ύποπτος μεταφερθεί για ανάκριση, κλήθηκαν οι πυροτεχνουργοί για να αναλάβουν τη «δύσκολη δουλειά».Ο πυροτεχνουργός του Αφγανικού Εθνικού Στρατού, βγαλμένος λες από την ταινία «The Hurt Locker» πλησίασε τον άνδρα και αφόπλισε τη βόβμα. Στη συνέχεια ο ύποπτος μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης για ανάκριση.


newsbeast.gr