Τους κλέφτες και αστυνόμους έπαιξαν χθες 3 νεαροί στο Ηράκλειο.

Η παρέα οδηγούσε κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο 4×4 στο οποίο είχαν φορτώσει ένα κλεμμένο μηχανάκι.

Ωστόσο γρήγορα η αστυνομία τους πήρε χαμπάρι και από εκείνη τη στιγμή άρχισε καταδίωξη η οποία έφτασε μέχρι τη Μεσαρά.

Τέλος στην επιχείρηση έβαλε το λάθος του οδηγού του κλεμμένου αγροτικού ο οποίος πιθανότατα πάνω στη σύγχυση έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο.

Οι τρεις νέοι συνελήφθησαν ενώ μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι από αστυνομικούς, όπου συνελήφθη και τέταρτος άνδρας, βρέθηκε και η πινακίδα μιας άλλης κλεμμένης μηχανής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

\”Συνελήφθησαν, χθες (01.07.2013) το πρωί, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Γόρτυνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, τέσσερεις ημεδαποί ηλικίας 22,36,26 και 66 ετών, για κλοπή, κλοπή τροχοφόρων και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, χθες (01.07.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς ανωτέρω Υπηρεσίας, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 22, 36 και 26 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, όπου κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) πλαστικά δοχεία που περιείχαν συνολικά (40) λίτρα πετρέλαιο, διάφορα εργαλεία και λάστιχα που είχαν χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση πετρελαίου καθώς και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, την οποία, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχαν αφαιρέσει οι ανωτέρω συλληφθέντες σε προγενέστερο χρόνο την ίδια ημέρα.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι το πετρέλαιο που βρέθηκε, είχε αφαιρεθεί από τους συλληφθέντες, από όχημα, ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού από το Ηράκλειο, ενώ το όχημα στο οποίο επέβαιναν κατά τη στιγμή της σύλληψης τους, το είχαν αφαιρέσει από τη κατοχή 43χρονου ημεδαπού.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην από κοινού οικία του 22χρονου συλληφθέντα, με τον 66χρονο ο οποίος και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Μία (1) χειροβομβίδα, αμυντικού τύπου και
• Μία (1) κρατική πινακίδα δίκυκλης μοτοσικλέτας, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook