Σε μια σημαντική παρέμβαση που θα αλλάξει πλήρως την εικόνα της περιοχής των Πατελών προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου διαμορφώνοντας τους δύο βασικούς κεντρικούς δρόμους της Μπαντουβά και Ιερωνυμάκη». 
Τη σύμβαση που έχει προϋπολογισμό 1.410.037,68 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον ανάδοχο του έργου παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Σπυριδάκη και του Προέδρου της 2ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιώργου Τσίγκος .Χρόνος ολοκλήρωσής του έργου οι 14 μήνες.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή εκτελεί έργα Αναβάθμισης και Ανάπλασης σε κάθε γειτονιά του Ηρακλείου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών ,τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους , συμβάλλουν στην λειτουργία της πόλης ενώ παράλληλα διευκολύνουν την κυκλοφορία . 
Το συγκεκριμένο έργο επεσήμανε ο κ. Κουράκης εκτός από το ότι θα αλλάξει την εικόνα της Συνοικίας των Πατελών , θα συμβάλει πραγματικά και στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων με την κατασκευή Νέων δικτύων Υποδομής( ύδρευσης και αποχέτευσης και ομβρίων), την Υπογειοποίηση των Δικτύων Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ.ΟΤΕ) , την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, την τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα και τη φύτευση μεγάλων δέντρων και φυτών . 
Εκτός από τα ζητήματα της καθημερινότητας στις Ανατολικές Συνοικίες στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, όπως είπε ο Δήμαρχος είναι η επικαιροποίηση της Μελέτης για την Ανάπλαση των Οδών Ξάνθου και Αστρινάκη και ένταξη , νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Αγία Αικατερίνη διαπλάτυνση και διαμόρφωση της Λεωφόρου Ικάρου στο ύψος του Κατσαμπά , διάνοιξη της οδού Καστοριάς προς τις Εργατικές Κατοικίες ,διάνοιξη της οδού Πέλλης στη περιοχή της Χρυσοπηγής και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ 
Υπογειοποίηση των Δικτύων Κοινής Ωφελείας(ΔΕΗ ,ΟΤΕ)
Δημιουργία θέσεων στάθμευσης 
Τοποθέτηση νέου φωτισμού με ειδικά φωτιστικά LED.
Νέα πεζοδρόμια με ειδική λωρίδα για πολίτες με προβλήματα όρασης.
Αστικός εξοπλισμός (καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, μεταλλικά κάγκελα και ειδικά πλαίσια για τη φύτευση δέντρων.
Νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ομβρίων ( 1120 μέτρα) 
Νέες δεντροστοιχίες από 200 νέα μεγάλα δέντρα και φυτά ( ακακίες, χαρουπιές , ελιές, μπαουχίνιες, φίκοι ,σχίνοι κ.λπ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook