Ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο οφθαλμιατρικής επιδιώκει να καταστεί το Νοσοκομείο Λεμεσού, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης και συνεργασίας του με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως ανέφερε χθες ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης.

Σε διάσκεψη Τύπου στο Νοσοκομείο Λεμεσού, με την αφορμή και της καθόδου από την Κρήτη διακεκριμένων οφθαλμολόγων, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες πραγματοποίησαν τέσσερις εξειδικευμένες και δύσκολες επεμβάσεις, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη χαρά του, καθώς γίνονται πραγματικότητα, όπως είπε, οι συμφωνίες που υπογράφηκαν πριν από έναν περίπου μήνα με τον Υπουργό Υγείας της Ελλάδας, Ανδρέα Λοβέρδο.

«Είχαμε πει ότι θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε κάποιες κλινικές, με στόχο την αναβάθμιση, την ενίσχυση, αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ κλινικών και μια από τις πρώτες αποφάσεις ήταν η συνεργασία στον τομέα της οφθαλμολογίας», είπε ο κ. Πατσαλίδης, σημειώνοντας ότι «ο στόχος αυτής της συνεργασίας δεν είναι απλά το να γίνονται κάποιες επεμβάσεις δύσκολων περιστατικών εδώ στην Κύπρο, ο στόχος είναι και η ανάπτυξη της οφθαλμιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Λεμεσού, ως το κέντρο αναφοράς, το πρότυπο, το κέντρο αριστείας για την Κύπρο».

Ανέφερε επίσης ότι «κάποιες επεμβάσεις, που μέχρι τώρα για εμάς ήταν πολύ πιο δύσκολο να εκτελέσουμε, με την ομάδα που δημιουργήθηκε, με τη συνεργασία αυτή, καταφέραμε αφενός να γίνουν τέσσερα σημαντικά, δύσκολα περιστατικά, αλλά και να εξεταστούν δεκάδες άλλοι Κύπριοι ασθενείς, για να προγραμματιστούν επεμβάσεις στο μέλλον».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και διευθυντής της οφθαλμολογικής του κλινικής, καθηγητής Ιωάννης Παλλήκαρης, δήλωσε πως το στοίχημα αυτής της συνεργασίας είναι «να γίνει εξίσου μια παγκοσμίως γνωστή οφθαλμολογική κλινική και στην Κύπρο».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηρακλείου Νικόλαος Κοκκίνης εξέφρασε, από την πλευρά του, τη βούληση και πρόθεση του νοσοκομείου για επέκταση της συνεργασίας, ενώ ανέφερε πως θα συσταθεί μια κοινή επιτροπή, «που θα αποτελείται αντίστοιχα από διοίκηση, γιατρούς και εργαζομένους, που θα συντονίζει αυτές τις επισκέψεις και οι οποίες φιλοδοξούμε να είναι επισκέψεις και εδώ και στο Ηράκλειο, όπου μπορεί να γίνει και εκπαίδευση και γνωριμία άλλων τμημάτων και κλινικών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook