Μπορεί η Κομισιόν να διέψευσε ότι οι δανειστές έθεσαν τελεσίγραφο τριών ημερών στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διαβεβαιώσει με πειστικό τρόπο το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι η Ελλάδα είναι «αφοσιωμένη» στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του δανείου, ωστόσο η εν εξελίξη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών δείχνει την βιάσυνη των εμπλεκομένων να συζητήσουν όλα τα θέματα χωρίς άλλη χρονοτριβή.

Στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την ομάδα Τόμσεν συμμετέχει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ εκλήθη από το ΠΑΣΟΚ και ο Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός Οικονομικών.

Από τις τέσσερις το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του κ. Στουρνάρα όπου έχουν «στρατοπεδεύσει» οι ελεγκτές της Τρόικας άρχισαν να καταφθάνουν οι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, οι υφυπουργοί Εργασίας και Υγείας Βασίλης Κεγκέρογλου και Αντώνης Μπέζας αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Στη σύσκεψη εκλήθησαν και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Γιάννης Εμίρης με την κυρία Χριστίνα σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι ενδείξεις αυτές αλλά και ο αριθμός των συμμετεχόντων αποκαλύπτουν ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την τρόικα. Αλλωστε η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να διέψευσε ότι υπάρχει τελεσίγραφο τριών ημερών για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση αλλά η διάψευση αυτή μοιάζει «μισή».

Κι αυτό διότι όπως είπε ο Σάιμον Ο\’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, διαψεύδοντας ότι οι δανειστές έδωσαν στην Αθήνα διορία 72 ωρών να «συμμορφωθεί» με τις απαιτήσεις τους και τα συμφωνηθέντα, «το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει το Eurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα οι συζητήσεις στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα»…

Άρα μπορεί να μην υπάρχει αυστηρό τελεσίγραφο αλλά επί της ουσίας οι συζητήσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook