Στα Χανιά ταξιδεύει από την Πέμπτη 4 Ιούλη τo αντιιμπεριαλιστικό πανελλαδικό διήμερο της ΚΝΕ, ενώ το Σάββατο 6 Ιουλίου, στα Χανιά και συγκεκριμένα στους Αγ.Αποστόλους θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ.Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "οι προετοιμασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τους χιλιάδες νέους και νέες που θα κατασκηνώσουν στους Αγίους Αποστόλους Χανίων, θα ενώσουν τη φωνή τους και θα διαδηλώσουν ενάντια στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, θα συμμετάσχουν σε μία σειρά πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΗ
Ρεμπέτικο και Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της Ευδοκίας, Ρούσας, Κιάτας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΗ

17:00 - 18:30: Ιστορικός Περίπατος στο Ιτζεδίν και ξενάγηση με την παρουσία εξόριστων κομμουνιστών της περιόδου.
19:00 Επιστροφή στο χώρο.
20:00 - 21:30 Εκδήλωση - συζήτηση με τη Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και την ΕΔΟΝ Κύπρου.
21:30 - 23:30 Κρητικό γλέντι από τα συγκροτήματα του Γιώργου Σκευάκη και Γιώργου Μυλωνάκη. Θα χορέψουν τα Κρητικά συγκροτήματα Αροδαμός και Πελασγοί.
23:30 - 01:00 Λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα Γιώργου Βαβουλέ «εντέχνως λαϊκοί».

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΗ
Κινητοποίηση στη βάση της Σούδας.
8 το πρωί ξεκινάει η μηχανοκίνητη πορεία από τους Αγίους Αποστόλους προς την Αμερικάνικη Βάση και στην επιστροφή θα γίνει πορεία στο Κέντρο της Πόλης.
20:00 Ομιλία από το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο χώρο του διημέρου
21:30 - 22:30: Κρητική μουσική από το συγκρότημα του Κωστή Παχάκη και Κωνσταντίνου Λαβιάκη και παρουσίαση κρητικών παραδοσιακών χορών από τους τοπικούς χορευτικούς συλλόγους 1) Χορευτικός Σύλλογος «ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» 2) Λαογραφικός Όμιλος Χανίων και 3) Χορευτικό Συγκρότημα «Πελασγοί».
22:30 - 01:00 Λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.