Η αρχή του τέλους για το κτιριακό συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου Χανίων, ξεκίνησε σήμερα με την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης.

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια απο τότε που το παλιό νοσοκομείο σταμάτησε να λειτουργεί μέσα στην πόλη των Χανίων, οι εργασίες κατεδάφισης σηματοδότησαν και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής αλλά και των παροχών υγείας προς τους πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Σκουλάκης, εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου σε τμήμα του χώρου, ενώ υπενθυμίζεται πως ο υπόλοιπος θα διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και υποδομών για τους κατοίκους της περιοχής.

\"\"

Το έργο της κατεδάφισης συνολικού προυπολογισμού 1,6 εκατομ ευρώ, (χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ), ξεκίνησε σήμερα το πρωί με τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας, να διαλύουν τμηματικά τους χώρους στους οποίους νοσηλεύτηκαν για δεκαετίες οι Χανιώτες και οι οποίοι – μετά την λειτουργία του νέου νοσοκομείου στις Μουρνιές – είχαν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και διαμονής αστέγων.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε πως έχουν εξασφαλιστεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας , ζήτησε από όλους να συμβάλλουν στην ομαλή εξέλιξη του έργου και ειδικά από τους περίοικους ζήτησε να δείξουν κατανόηση για την όχληση που θα υποστούν.

Όμως ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως πριν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και για το 2ο υποέργο που είναι η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

Να σημειωθεί πως αν και σύμφωνα με την σύμβαση ο χρόνος ολοκλήρωσης της κατεδάφισης έχει οριστεί στους έξι μήνες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχουν εταιρείας κ.Γιάννη Δρακάκη, το έργο, παρά τις δυσκολίες που έχει, θα ολοκληρωθεί σε δύο μόλις μήνες.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ πράξη “Κατασκευή και εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στον Δήμο Χανίων”, συνολικού προϋπολογισμού 4.499.630,00 €, περιλαμβάνει εκτός από το υποέργο “Κατεδάφιση παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων”, την κατασκευή του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2.589.000,00 € και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 310.630,00 €.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook