Παρέμβαση, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, για το καθεστώς ατιμωρησίας δημοσίων υπαλλήλων, πραγματοποίησε χθες η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να ερευνηθεί εάν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες δικαστικών λειτουργών για κάποιες από τις 9 αναβολές που πέτυχε επίορκος υπάλληλος του δήμου Αθηναίων μέσα σε 2 χρόνια.

Παράλληλα ζητείται να εξεταστεί αν αληθεύουν καταγγελίες ότι κωλυσιεργούν άλλες 5 παρεμφερείς υποθέσεις επιόρκων «στα γρανάζια» της δικαιοσύνης.

Η αναπληρωτής εισαγγελέας ΑΠ Ευτ. Κουτζαμάνη έδωσε -σύμφωνα με πληροφορίες- παραγγελία χθες προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Εμμ. Ρασιδάκη να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση που θα καταδείξει εάν προκύπτουν και για ποιους ευθύνες για το γεγονός ότι απέφυγε 9 φορές να δικαστεί υπάλληλος που κατηγορείται ότι πήρε μίζα (με προσημειωμένα χαρτονομίσματα) 10.000 ευρώ, προκειμένου να φροντίσει να καταβληθούν σε προμηθευτή του δήμου όσα του οφείλονται.

Παράλληλα ζήτησε από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Παν. Φάκου να εξετάσει τις καταγγελίες του δήμου Αθηναίων ότι «χρονίζουν» και δεν έχουν φθάσει ακόμα στο εδώλιο άλλες 5 περιπτώσεις επιόρκων που εμπλέκονται σε κατηγορίες σχετικές με απάτες, παράνομες αμοιβές («γρηγορόσημα») κλπ.

ethnos.gr/Αλ. Αυλωνίτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook