Η αθλητική ψυχολόγος Λίνα Ψούνη μίλησε στους μικρούς αθλητές που συμμετέχουν στο \”Chania Basketball Camp\” για τη σημασία του να έχουν καλή ψυχολογία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ή μιας προπόνησης.
Η σχετική ενημέρωση:
Την Πέμπτη (4/7) συνεχίστηκαν οι προπονήσεις του Chania Basketball Camp, στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων. Τη συγκεκριμένη ημέρα δόθηκε έμφαση στο ένας εναντίον ενός, δύο εναντίον ενός, δύο εναντίον δυο και σε ότι αφορά την επίθεση.
 
Τα παιδιά για ακόμα μια φορά έδειξαν φοβερή διάθεση στο να αφομοιώσουν αυτά που τους δίδαξαν οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Μανώλης Παπαμακάριος και Γιώργος Καλαϊτζής αλλά και ολόκληρο το τεχνικό επιτελείο του Καμπ.
 
Μάλιστα, όπως έγινε και την Τετάρτη (3/7) με την ομιλία της διατροφολόγου Νίκης Βουλγαράκη, την Πέμπτη (4/7) μίλησε σε γκρουπ στα παιδιά, η αθλητική ψυχολόγος Λίνα Ψούνη, που τόνισε στους μικρούς αθλητές τη σημασία του να έχουν καλή ψυχολογία, την ώρα κάποιου αγώνα ή προπόνησης.
 
Την Παρασκευή (5/7) συνεχίζεται το Chania Basketball Camp, προτελευταία ημέρα, με προπονήσεις και άλλα events, στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων, ενώ το Καμπ ολοκληρώνεται το Σάββατο, στο κλειστό του Κλαδισσού, παρουσία και του Αργύρη Πεδουλάκη.

Λίνα Ψούνη: \”Πολύ σημαντική προσπάθεια\”

\”Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται στα Χανιά απο τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ. Η δουλειά των παιδιών είναι άψογα οργανωμένη και καλύπτει σφαιρικά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Τα Χανιωτάκια είναι πολύ τυχερά γιατί μπορούν να γνωρίσουν απο κοντά τους αθλητές- πρότυπά τους, αλλά και να δουλέψουν μαζί τους στο γήπεδο. Η γνώση αλλά κυρίως η εμπειρία των αθλητών αυτών είναι κάτι που τα παιδιά \”ρουφάνε\” στην κυριολεξία. Αυτή η προσωπική επαφή μπορεί να καθορίσει θετικά την αθλητική τους εξέλιξη και να αποτελέσει κίνητρο για περισσότερη δουλειά και υψηλότερους στόχους.  
Αναφερθήκαμε εισαγωγικά στο αντικείμενο της Αθλητικής Ψυχολογίας αναλύοντας το άγχος με τα μεγαλύτερα παιδιά και την αποδοχή του λάθους και την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης με τα μικρότερα. Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι η αθλητική ψυχολογία απευθύνεται μόνο σε αθλητές υψηλού επιπέδου ή σε προβληματικές περιπτώσεις.  Η ανάπτυξη των ψυχολογικών δεξιοτήτων πρέπει να γίνεται παράλληλα με την ανάπτυξη των φυσιολογικών δεξιοτήτων του νέου αθλητή. Οι ψυχολογικές δεξιότητες στον αθλητισμό όπως και οι φυσιολογικές δεξιότητες μπορούν να καλλιεργηθούν έτσι ώστε να βελτιωθεί η αθλητική απόδοση.\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook