O Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου προτίθεται να υλοποιήσει σεμινάρια επιμόρφωσης εργοδοτών, για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους, εφόσον αυτές υπάγονται στην Γ΄ κατηγορία σύμφωνα με το π.δ. 294/88 και απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζομένους, για το έτος 2013.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας. 
Για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στην Γ΄ κατηγορία, όπως το εμπόριο, καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας μπορεί να ασκεί ο ίδιος ο εργοδότης, εφόσον επιμορφωθεί κατάλληλα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 13 του Ν. 1568/85 και 6 του Π.Δ. 17/96, χωρίς άλλη προϋπόθεση. 
Σύμφωνα επίσης με το νόμο όσες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τεχνικό ασφαλείας δεν θα μπορούν να θεωρήσουν πίνακες προσωπικού και μετά τις 15 Αυγούστου θα υπάρχει πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.
Στις επιχειρήσεις Γ κατηγορίας επικινδυνότητας ανήκουν όλες οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όπως Ξενοδοχεία, Βιβλιοπωλεία, Εστιατόρια, Καφετέριες, Κομμωτήρια, Κρεοπωλεία, εμπορικά καταστήματα κλπ. 
Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου είναι 50 €, ενώ για τους λοιπούς ενδιαφερόμενους το κόστος είναι 80 €.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα χορηγείται αναγνωρισμένο πιστοποιητικό κατάρτισης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ. & FAX: 2810-226150, e-mail: [email protected] & [email protected] 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook