Συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αγ.Κωνσταντίνου και πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν το Σάββατο οι υπάλληλοι υπηρεσίας, διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη μετάταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία.

«Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόνιμοι υπάλληλοι που έχουν διορισθεί μέσω ΑΣΕΠ. Πώς αυτή τη στιγμή απολύει η κυβέρνηση υπαλλήλους που έχει προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ; Αυτό που αποπειράται να γίνει είναι αντισυνταγματικό, διότι προσκρούει στο άρθρο 102, παρ. 1 του Συντάγματος. Συνιστά παρέμβαση του κράτους στην τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας Θ. Τάτσης.

Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και καλεί στις 12:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι' αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».

Την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επέκρινε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

«Την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της» δήλωσε.

in.gr