Το νέο SUV μοντέλο του Ιάπωνα κατασκευαστή θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης (1-13 Μαρτίου). Η Mazda μόλις έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του αυτοκινήτου το οποίο ονομάζει Minagi, και το οποίο αρχικά θα μας παρουσιάσει σε μορφή concept. Σύμφωνα πάντα με τη Mazda, το Minagi αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μελλοντική τάση της εταιρείας στα SUV αυτοκίνητα, και όχι μόνο, καθώς όπως η ίδια αναφέρει, περνά σε μια νέα εποχή.

Το Minagi χαρακτηρίζεται για τον compact σχεδιασμό του και το «συμμαζεμένο» του μέγεθος, ενώ όπως είναι φυσικό, η εμφάνιση του χρησιμοποιεί τη γλώσσα Kodo που μας παρουσίασε η Mazda με το εντυπωσιακό πρωτότυπο Shinari τον Αύγουστο του 2010.

Η εταιρεία δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τα τελικά τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου όμως αναφέρει ότι το Minagi θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Skyaktiv σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Σύμφωνα με αυτή, το αυτοκίνητο θα μπορεί να ικανοποιεί οδηγικά αλλά την ίδια στιγμή θα είναι ιδιαίτερα οικονομικό, όσο και οικολογικό. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν το Minagi, θα φέρει τεχνολογία Skyaktiv στον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και στο αμάξωμα στο οποίο έχει γίνει ειδική μελέτη ώστε να περιοριστεί το βάρος αλλά η παθητική ασφάλεια να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook