Ο προφυλακισμένος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Νίκος Μαζιώτης, παρενέβη τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αντεξουσιαστών για τους φυλακισμένους για τη τρομοκρατία.
Μεταξύ των όσων ανέφερε είναι και τα εξής:

«Για να καταλάβει κανείς τη σημασία της δίωξης μας ως οργάνωση Επαναστατικός αγώνας, δεν έχει παρά να επικαλεστεί τη δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου την περίοδο των συλλήψεων μας τον Απρίλιο του 2010, όπου έλεγε ότι ο Επαναστατικός Αγώνας θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Αυτή η δήλωση, λίγες μέρες πριν την υπογραφή του μνημονίου και την υπαγωγή του ελληνικού λαού κάτω από την εξουσία της τρόικας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσα στις συνθήκες της νέας κατοχής και του νέου ολοκληρωτισμού που ζούμε, αναγνώριζε ότι ο Επαναστατικός Αγώνας αποτελούσε πολιτική απειλή για το καθεστώς και την κυβέρνηση, έδινε τη μέγιστη πολιτική σημασία στη δράση της οργάνωσης, άρα και τη μέγιστη πολιτική σημασία των συλλήψεων μας.

Με επίγνωση αυτού του γεγονότος και λόγω της πολιτικής φύσης της οργάνωσης μας και της πολιτικής νοοτροπίας μας, οι συλλήψεις μας δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν το τέλος της πολιτικής συλλογικότητάς μας, αλλά την αφετηρία της συλλογικότητας των φυλακισμένων μελών του Επαναστατικού Αγώνα, όπου εξακολουθούμε να προωθούμε το λόγο της οργάνωσης μέσα από τη φυλακή προωθώντας το ζήτημα της λαϊκής και προλεταριακής αντεπίθεσης εναντίον της οικονομικής και πολιτικής ελίτ και την αναγκαιότητα του ένοπλου αγώνα για την κοινωνική επανάσταση μέσα στις σημερινές συνθήκες της συστημικής κρίσης.

Μέσα από τη φυλακή συνεχίζουμε, παρά τις δυσκολίες, την πολιτική σύγκρουση της οργάνωσης μας απέναντι στα βάρβαρα και αντικοινωνικά μέτρα της κατοχικής κυβέρνησης και της τρόικας που έχουνε γονατίσει το λαό, απέναντι στην ντόπια και υπερεθνική οικονομική ελίτ των αφεντικών, η όποια επωφελούμενη της οικονομικής κρίσης, για την οποία είναι και μοναδικά υπεύθυνη, απαιτεί μεγαλύτερες θυσίες για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.

Συνεχίζουμε αυτήν την ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση απέναντι στη σύγχρονη χούντα, όπου κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης λοιδορείται από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της εξουσίας, ποινικοποιείται από τη δικαστική εξουσία και αντιμετωπίζεται από τους ένστολους δολοφόνους του κράτους.

Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε τόσο κοινωνικά με κείμενα μας που μοιράζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, με στόχο να εγείρουμε το θέμα της προλεταριακής αντεπίθεσης απέναντι στη σημερινή επέλαση του κεφαλαίου, όσο και κινηματικά σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας φυσικά, στη διαμόρφωση των υποκειμενικών συνθηκών, δηλαδή στη διαμόρφωση ενός επαναστατικού κινήματος το οποίο θα προωθήσει την ανατροπή και την κοινωνική επανάσταση.

Κατά τη γνώμη μας, μέσα σε αυτήν την προοπτική, ο ένοπλος αγώνας δεν είναι απλά ένα εναλλακτικό μέσο πάλης αλλά θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.

(…)Αυτή η επιθετική στάση που τηρούμε στη διάρκεια της αιχμαλωσίας μας είναι αυτό που αρμόζει σε επαναστάτες και επαναστατικές οργανώσεις, αποφεύγοντας μια στάση θυματοποίησης από την κρατική καταστολή. Αυτή η πολιτική στάση πιστεύουμε πως δεν αφορά μόνο το αν έχει κάποιος αναλάβει την πολιτική ευθύνη ή όχι, αλλά αφορά γενικότερα τους επαναστάτες.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook