Τελευταία ενημέρωση: 21:43

Γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, έξω από το σπίτι ενός από την παρέα των 5 που το βράδυ της Κυριακής άνοιξαν πυρ μέσα σε μπαρ της Χερσονήσου τραυματίζοντας έναν αστυνομικό και ένα θαμώνα του μπαρ (δείτε εδώ).

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ηλικίας 24, 26 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις του Ν. περί όπλων, κατά περίπτωση, ενώ οι αστυνομικές αρχές αναζητούν δύο ακόμη δράστες του αιματηρού επεισοδίου.

Οι αστυνομικές αρχές από το βράδυ της Κυριακής \’χτενίζουν\” την περιοχή που κινήθηκαν οι δράστες του πρωτοφανούς περιστατικού, προκειμένου να συλλάβουν και τους υπόλοιπους \”τραμπούκους\” που αναστάτωσαν την Χερσόνησο, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, σήμερα (08.07.2013), από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, τρείς ημεδαποί ηλικίας 24, 26 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις του Ν. περί όπλων, κατά περίπτωση, σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 22, 23 και 22 ετών. Επιπλέον αναζητούνται ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 26 και 27 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, σήμερα (08.07.2013) μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα ατόμων, αφού εισήλθε εντός καταστήματος (μπαρ), στη Χερσόνησο, επιτέθηκε απρόκλητα, στους δύο 22χρονους και στον 23χρονο, πελάτες του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, οι δύο από αυτούς (22χρονος και 23χρονος).

Στη συνέχεια, από τη συγκεκριμένη ομάδα, ο 24χρονος, πυροβόλησε, εντός του καταστήματος και στη συνέχεια διέφυγε μαζί με τους υπόλοιπους δράστες, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν, σήμερα τα ξημερώματα, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Χερσονήσου τον 24χρονο και τον 31χρονο, ενώ σήμερα το μεσημέρι, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ο ένας 26χρονος, για παραβάσεις του Ν. περί όπλων, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ακολούθησε έρευνα στις οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων καθώς και στις οικίες των δύο ημεδαπών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πενήντα ένα (51) πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9mm και τέσσερις (4) κροτίδες.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αύριο (09.07.2013) στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο που συνεχίζεται διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Το χρονικό του επεισοδίου

Σκηνές φαρ – ουέστ εκτυλίχτηκαν το βράδυ της Κυριακής σε μπαρ της Χερσονήσου. Εκεί διασκέδαζε μια παρέα πέντε ατόμων από τον Μυλοπόταμο, ωστόσο δεν άργησε για άγνωστο λόγο να προκληθεί ένταση και να ανάψουν τα αίματα.

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει ενώ στο ίδιο μαγαζί βρίσκονταν και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι βρισκόντουσαν εκτός υπηρεσίας.

Κουβέντα στην κουβέντα, κάποιοι από την παρέα των Μυλοποτοματιτών έβγαλαν τα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν (!), μια σφαίρα τραυμάτισε – ευτυχώς – ελαφρά τον έναν αστυνομικό, ο οποίος είχε άγιο, καθώς σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του.

Την ίδια ώρα τραυματίστηκε, επίσης ελαφρά, θαμώνας από αντικείμενα που εκσφενδονίζονταν μέσα στο μπαρ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Την ίδια ώρα οι τουρίστες έφυγαν έντρομοι από το χώρο, ενώ στη γύρω περιοχή επικράτησε πανικός.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook