Το φημισμένο φεστιβάλ San Fermin στην Παμπλόνα της Ισπανίας απευθύνεται σε ταξιδιώτες με… γερά νεύρα, γρήγορα αντανακλαστικά και μεγάλη αντοχή στο… τρέξιμο!

Το τρέξιμο μαζί με… μαινόμενους ταύρους στους δρόμους της πόλης τραβά το ενδιαφέρον χιλιάδων ατρόμητων επισκεπτών κάθε χρόνο, οι οποίοι συρρέουν στην ισπανική πόλη για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στα… θεριά!

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν έλειψαν οι τραυματισμοί, μόνο που φέτος περιορίστηκαν σε μόλις τέσσερις, όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Navarra, Javier Sesma, γράφει η MailOnline.

\"\"

Το φεστιβάλ διαρκεί εννιά μέρες και έγινε παγκοσμίως γνωστό το 1926, μετά την κυκλοφορία της νουβέλας «Ο ήλιος ανατέλλει ξανά» του Έρνεστ Χέμινγουέι, προσθέτει το δημοσίευμα.

«Δε θα το κάνω ποτέ ξανά. Ήταν πολύ τρομακτικό» είπε ο 31 ετών Jonathan Chadwick από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, που συμμετείχε για πρώτη φορά.

\"\"

«Ήταν κάτι το συναρπαστικό. Η καρδιά μου χτυπούσε πολύ γρήγορα Δεν ήξερα τι να περιμένω» είπε από την πλευρά του ένας 47χρονος από το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος δήλωσε ότι θα το ξαναδοκίμαζε.

\"\"

Οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, όπως η PETA, καταδικάζουν τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, τονίζοντας ότι τα ζώα «βασανίζονται και σκοτώνονται μπροστά σε ένα αλαλάζον πλήθος».

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook