Η ESET ανακοίνωσε πρόσφατα μία πληρέστατη πλατφόρμα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον τομέα της ασφάλειας, αναλύσεις για κυβερνοαπειλές και χρήσιμες συμβουλές. Το νέο website www.welivesecurity.com απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, καθώς συνδυάζει την τεχνογνωσία του δικτύου εμπειρογνωμόνων της ESET με την αρθρογραφία απλών καταναλωτών, που προσφέρουν πληροφορίες και εκπαίδευση πάνω στο θέμα της ασφάλειας. 

 

Η τεράστια πηγή γνώσης που διαθέτει η ESET στον τομέα της ασφάλειας, χάρη στους ερευνητές malware και τους «research fellows», όπως οι Righard Zwienenberg, Pierre-Marc Bureau, David Harley, Alexandr Matrosov και Robert Lipovsky, της δίνουν τη μοναδική παγκοσμίως δυνατότητα να ενημερώνει και να εκπαιδεύει τους αναγνώστες για καθημερινά θέματα διαδικτυακής ασφάλειας. Με καθημερινές ειδήσεις και άρθρα τύπου «how-to» για τους απλούς αναγνώστες, αλλά και με διεξοδικές αναλύσεις, όπως και white papers για τους πιο εξειδικευμένους αναγνώστες, το www.welivesecurity.com αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο ενημέρωσης για όποιον ενδιαφέρεται και ασχολείται με το θέμα της ασφάλειας. 

 

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, οι ερευνητές της ESET, με παρουσία σήμερα σε ομάδες στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ, έχουν εργαστεί σε εκατοντάδες έργα αποκαλύπτοντας γεγονότα που σχετίζονται με hackers και άλλες ενέργειες κυβερνο-εγκλήματος. Αναλύοντας τη μεθοδολογία και εντοπίζοντας τη ρίζα καθώς και τη διάδοση του κακόβουλου λογισμικού (malware), έχουν βοηθήσει χρήστες, εταιρείες και κυβερνητικά ιδρύματα να προστατευτούν σε πολλές περιπτώσεις, όπως συνέβη με το «ACAD/Medre.A» των AutoCAD, το στρατιωτικό «Georbot» στη Γεωργία, το trojan «Flashback» που επιτέθηκε σε Mac, το backdoor «Linux/Cdorked.A» στους Apache σέρβερ, κ.ά.. 

«To WeLiveSecurity.com θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ενημέρωση αναφορικά με τα ευρήματα από το παγκόσμιο δίκτυο ερευνητών της ESET, όπως συνέβη και στην περίπτωση της στοχευμένης επίθεσης malware με στόχο την κλοπή δεδομένων στο Πακιστάν, που πρόσφατα αναλύθηκε από τον Jean-Ian Boutin, Malware Researcher της ESET. Παρουσιάζοντας τις στρατηγικές μόλυνσης του κακόβουλου αυτού κώδικα, όπως binaries με πλαστές υπογραφές συνημμένα σε email, βοηθά τις επιχειρήσεις και τους απλούς χρήστες να βελτιώνουν την προστασία τους» δηλώνει ο Stephen Cobb, Security Evangelist της ESET.

Η πλατφόρμα WeLiveSecurity.com είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά και αναμένεται η ισπανική της εκδοχή πριν από το τέλος του 2013. Μελλοντικά, η ESET επιθυμεί το portal να διατίθεται και σε άλλες γλώσσες, ανάλογα με τις ειδικές τοπικές ανάγκες.

zougla.gr