Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του έργου «Υπάρχει και φιλότιμο» στα Χανιά στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. Το θέατρο ήταν ασφυχτικά γεμάτο και απέσπασε κολακευτικά σχόλια από όλο τον κόσμο που το παρακολούθησε.

Μετά τις παραστάσεις στα Χανιά, το ΔΗΠΕΘΕΚ συνεχίζει στο Ηράκλειο με τέσσερις παραστάσεις :

12 Ιουλίου - Αρχάνες Πέτρινο Θεατράκι Φουρνί
14 Ιουλίου - Δημοτικό Θεάτρο Αρκαλοχωρίου
15-16 Ιουλίου - Κηποθέατρο "Ν.Καζαντζάκης" Ηρακλείου

Ώρα έναρξης 9:30 μμ

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕΚ " Η διαχρονική κωμωδία των Α.Σακελλάριου-Χ.Γιαννακόπουλου με πρωταγωνιστή τον Μαυρογιαλούρο «Γιώργο Παρτσαλάκη» είναι τόσο επίκαιρη όσο ποτέ. Ο κόσμος κατά τη διάρκεια της παράστασης πολλές φορές χειροκρότησε τα πολιτικά νοήματα του έργου που μετά από 63 ολόκληρα χρόνια υπάρχουν ακόμα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία : Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ: Ανδρέας Μαυρογιαλούρος
ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ: Θόδωρος Γκρουέζας
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ: Γιώργος, ο ιδιαίτερος
ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πανάγος
ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αλίκη Μαυρογιαλούρου
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΟΡΜΑΪΝΗΣ: Κώστας Σιλυβριώτης
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ: Νάντα Μαυρογιαλούρου
ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ: Σωτήρης
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ: Λάμπαινα
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΟΥ: Λώρα Σιλυβριώτη-Κατίνα
ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Σωφέρ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος είναι υπουργός Εθνικής Ανασυγκροτήσεως και Περιθάλψεως. Έχει εκλεγεί βουλευτής κληρονομώντας την έδρα από τον παππού και τον πατέρα του. Επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από σπουδές στο εξωτερικό για να τους διαδεχθεί και να κυβερνήσει τη χώρα. Είναι μεγαλοαστός, η σύζυγός του ασχολείται κυρίως με το κοσμικό κουτσομπολιό και το χαρτοπαίγνιο - όπως και ο ίδιος -, η κακομαθημένη κόρη του ζητάει ρουσφέτια από τον υπουργό Παιδείας και η παρέα τους είναι ένας παρόμοιος συνάδελφός του υπουργός με τη γυναίκα του. Ο Μαυρογιαλούρος φαίνεται να είναι ένας πομπώδης, επιπόλαιος, ανεύθυνος, φαιδρός πολιτικάντης, αντιπροσωπευτικός τύπος έλληνα πολιτικού. Στο γραφείο του, αντί να εργάζεται, λύνει σταυρόλεξα. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω άλλωστε. Έχουν αναλάβει τις υποθέσεις του ο ιδιαίτερός του Γιώργος (του γράφει τους λόγους και τις δηλώσεις, κανονίζει τα πάντα και τον προστατεύει από τον εξωτερικό κόσμο) και το αρχικομματόσκυλο της περιφέρειάς του, ο Γκρούεζας.
Ο Μαυρογιαλούρος έχει μόνο ένα άγχος. Κάθε τόσο θα πρέπει να έχει μια σύντομη επαφή με τον λαό. Θα πρέπει να μιλήσει απευθείας στους ψηφοφόρους του, να χάσει μια μέρα στην επαρχία, να ταλαιπωρηθεί λιγάκι. Αλλά οι συνεργάτες του θα είναι εκεί για να τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Έλα όμως που η μοίρα θα τον οδηγήσει σε ένα απομονωμένο χωριό, όπου οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν ούτε το πρόσωπό του… Θα έχει για πρώτη φορά στη ζωή του την ευκαιρία να δει την πραγματικότητα κατάματα.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης: ΑΝΕΚ LINES
ΧΟΡΗΓΟΙ: ΙΝΚΑ SUPER MARKETS - XOΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΜΜΕ ΚΡΗΤΗΣ