Οι γιοι του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ανακρίθηκαν σχετικά με τις οικονομικές δραστηριότητές τους στην Κύπρο και τη Βρετανία, στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά που διεξάγεται σε βάρος της οικογένειάς τους, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας.

Οι Αλάα και Γκαμάλ Μουμπάρακ ανακρίθηκαν στη φυλακή του Καΐρου όπου κρατούνται αφού το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να τους μεταφέρει στο κτίριο της Εισαγγελίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, \”για λόγους ασφαλείας\”.

Η ανάκριση περιστράφηκε \”γύρω από τις σχέσεις που είχε ο καθένας από αυτούς με μια εταιρεία που εδρεύει στην Κύπρο και στη Βρετανία, η οποία ασχολείται με επενδύσεις και χρηματοδοτείται από ορισμένους επιχειρηματίες\”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

 Οι γιοι του Μουμπάρακ κατηγορούνται επίσης ότι υποχρέωναν επιχειρηματίες να τους κάνουν μετόχους σε τοπικούς ομίλους με ξένες εταιρείες.

 Πριν από την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του Μουμπάρακ ο Γκαμάλ ήταν στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και θεωρείτο από πολλούς ως ο διάδοχος του πατέρα του. Ο αδελφός του, Αλάα, έκανε καριέρα ως επιχειρηματίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook