Στον αέρα βρίσκεται η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση από τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Πρώτη εκπομπή που προβλήθηκε από τημεταβατική νέα «ΕΡΤ» ήταν η ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «η κυρία Δήμαρχος» με το αξέχαστο κινηματογραφικό δίδυμο Βασίλη Αυλωνίτη και Γεωργίας Βασιλειάδου.

Το σήμα του νέου καναλιού εμφανίζεται επάνω αριστερά στην οθόνη με τα αρχικά «ΔΤ», την ώρα που περνούν κρόουλ με τίτλους ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης εξέπεμψε σήμα η νέα, μεταβατική, δημόσια τηλεόραση. Ο νέος μεταβατικός φορέας εξέπεμψε σήμα με τα αρχικά Ε.Δ.Τ. (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση). Από τις παλαιές συχνότητες της ΕΡΤ και συγκεκριμένα της ΝΕΤ το πρωί εμφανίστηκε μια κάρτα που προανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας του μεταβατικού σταδίου για τη Δημόσια Τηλεόραση.

Καψής: Ανοιχτή για τους εργαζόμενους η πόρτα του διαλόγου

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής δήλωνε στο Mega πως η πόρτα στον διάλογο με τους εργαζόμενους παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση, ενώ προανείγγειλε πως πολύ σύντομα το νέο πρόγραμμα θα είναι στον αέρα. Όπως διευκρίνισε η εκπομπή του σήματος γίνεται από ιδιωτικό στούντιο.

Για αρχή είπε ο κ. Καψής θα εκπέμπει πρόγραμμα ψυγείου από το αρχείο της ΕΡΤ και θα μεταδίδονται και τίτλοι ειδήσεων υπο την μορφή κρόουλ (δηλαδή ειδήσεις στο κάτω μέρος της οθόνης) ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιηθεί και προκήρυξη για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Τι λένε εργαζόμενοι και κόμματα

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν δια της εκπροσώπου των δημοσιογράφων της ΝΕΤ Μάχης Νικολάρα η οποία μίλησε στον Ant1 πως «η ΕΔΤ είναι η φαιδρή όψη της ιστορίας». «Χαίρομαι οτι ο κ. Καψής αναγνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να βρουν λύση» είπε και αναρωτήθηκε « γιατι δεν κάνει και η κυβέρνηση το ίδιο».

Σχολίασε πάντως πως η εκπομπή σήματος δεν είναι κίνηση για να βρεθεί λύση ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό και όποιος από τους εργαζόμενους ενδιαφέρεται να κάνει αίτηση.

Ταυτόχρονα, έντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «μαϊμού το σήμα» ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση να εκπέμψει το σήμα από ιδιωτικό στούντιο.

newpost.gr