Με σαφή και απόλυτο τρόπο ο Μανώλης Γλέζος έριξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι οι συνιστώσες δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθούν.

«Τώρα αυτά τα άλογα θέλουν να τα σκοτώσουν. Εσύ κανε ότι θέλεις, θέλεις να διαλυθείς, να διασπαστείς, κανε ότι θέλεις. Πως αποφασίζεις εσύ για μας; Εμάς πως το ζητάς αυτό; Με ποιο δικαίωμα;» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προφανώς προσωπικά στον Αλεξη Τσίπρα που ήταν παρών και στο τέλος τον χειροκρότησε μάλλον αμήχανα.

ΟΙ φράσεις του Μανώλη Γλέζου που χθες απουσίασε από την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πολύ σκληρές καθώς είπε μεταξύ άλλων ότι ο Συνασπισμός μόνος του πότε έμπαινε και πότε δεν έμπαινε στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε από το 3% σε αυτό που είναι, ακριβώς λόγω των συνιστωσών.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γλέζος είπε μεταξύ άλλων:

«Ακούμε εδώ πως από το κόμμα των συνιστωσών τώρα γίνει κόμμα των μελών. Αν κάποιοι εδώ ζητάνε να γίνουμε κόμμα το μελών εμείς το ζητάμε 1.000 φορές. Αλλά αν δεν κατοχυρωθεί, δεν θεσμοθετηθεί αυτό το κόμμα των μελών δεν εχει καμία σημασία. Δεν νομίζω ότι θέλει κανείς εδώ να γίνει χειροκροτητής.

Το πρόβλημα είναι πως θα υπάρξει άσκηση των εξουσιών από το λαό και πως θα το κατοχυρώσουμε αυτό. Τα όργανα που εκλέγονται δεν πρέπει να είναι μόνο πρόσωπα. Πρέπει να είναι τριμελή. Δεν εκλέγουμε προέδρους. Δεν είμαστε σε ένα κόμμα μονοπρόσωπο, σε ένα κόμμα αρχηγικό, αυτό πρέπει να κατοχυρωθεί.

Να υπάρχει εναλλαγή στα όργανα εκ περιτροπής.

Δεν είμαστε χειροκροτητές, είμαστε εγγυητές.

Δεν είναι αντιφατική να είσαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να μετέχεις σε μια πολιτική δύναμη που τον δημιούργησαν.

Μας ζητάνε εμάς που ιδρύσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ίδρυσε κανείς άλλος εμείς τον ιδρύσαμε . Φτάσαμε από το 3 στο 20

Μόνος του ο συνασπισμός ήταν μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή.

Τώρα αυτά τα άλογα θέλουν να τα σκοτώσουν. Εσύ κανε ότι θέλεις, θέλεις να διαλυθείς, να διασπαστείς, κανε ότι θέλεις. Πως αποφασίζεις εσύ για μας; Εμάς πως το ζητάς αυτό; Με ποιο δικαίωμα;

Είμαστε εμείς εδώ που δεν θέλουμε να αυτοδιαλυθούμε. Τι θα κάνετε; Εσείς διαφωνείτε μαζί μας, εμείς δεν διαφωνούμε…

Ευελπιστώ ότι δεν θα καταστρέφουμε την ελπίδα που έχει ο λαός.»

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook