Στην απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου και την συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους υγειονομικούς εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Το νοσοκομείο την Τρίτη θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

\”Σας ενημερώνουμε ότι για την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 έχει προκηρυχτεί 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία από ΑΔΕΔΥ – ΓΣΣΕ, με τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ.

Ήδη κατετέθη νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο είναι απόλυτα σαφές ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο. Με αυτό το πολυνομοσχέδιο προωθείται, ακόμη περισσότερο, η σκληρή πολιτική της απάνθρωπης λιτότητας, παίρνουν σάρκα και οστά οι απολύσεις στο Δημόσιο, διευρύνεται ακόμη η ήδη τεράστια ανεργία, μειώνονται και άλλο τα ήδη πενιχρά εισοδήματα μας, αποδυναμώνονται και ανατρέπονται ασφαλιστικά δικαιώματα μας, χάνουν και τις τελευταίες δυνατότητές τους η Δημόσια Υγεία και η Δημόσια Παιδεία, καταρρέει το Κοινωνικό Κράτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το πολυνομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα, με Υπουργική Απόφαση, ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων, ανεξάρτητα από τις ανάγκες που καλύπτουν. Θεσμοθετούνται, επίσης, υποχρεωτικά μετατάξεις προσωπικού.

Στη κινητικότητα μέσω διαθεσιμότητας εντάσσονται 2.500 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων σε δύο δόσεις. Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 15.000 στο σύνολο του Δημοσίου.

Οι Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων, οι Καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι Νέοι Οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ.

Οι 65.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων που στηρίζουν την 24ωρη λειτουργία των Νοσοκομείων 365 ημέρες το χρόνο καλούνται να συμβάλλουν στο φόρο αίματος που απαιτεί η ΤΡΟΪΚΑ και έχουν σπεύσει να συμφωνήσουν οι πρόθυμοι Υπουργοί Υγείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από την πολιτική αυτή δεν εξαιρείται κανένας και εν δυνάμει όλοι οι Υγειονομικοί είναι υποψήφιοι προς Διαθεσιμότητα – Απόλυση.

Πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μη περάσει και αυτό το νομοσχέδιο, γιατί θα είναι καταστροφή για όλους μας και όχι μόνο για αυτούς που θα απολυθούν ή που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα.

Καλούμε όλους τους Υγειονομικούς να πάρουν μέρος Μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, κατανοώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της χρονικής συγκυρίας που επέλεξαν οι ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ και η κυβέρνηση για να αντισταθούμε σε αυτή την ανάλγητη πολιτική.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος ΜΑΖΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στις συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της απεργίας στις 10πμ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Την ημέρα της απεργίας, το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook