Την επιθυμία για μείωση των φορολογικών συντελεστών εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για θέματα φορολογίας Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο.

Πέραν αυτού, μετά την αποκάλυψη του protothema.gr για την προκλητική διάταξη που «προστατεύει» από τις επιπτώσεις της αξιολόγησης τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε υπουργικά γραφεία η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου προχώρησε σε διόρθωση, ενώ ενέταξε στους φορείς που αξιολογούνται και τις: γ.γ. Κυβέρνησης, γ.γ. Πρωθυπουργού, γ.γ. Συντονισμού.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας στις αναφορές βουλευτών και της ΝΔ που επισήμαναν την ανάγκη μείωσης της φορολογίας είπε «η κυβέρνηση και εγώ θέλουμε μειώσεις συντελεστών φόρου εκεί που πρέπει και θα το πετύχουμε εάν όλοι αγωνιστούμε να έχουμε οικονομικά αποτελέσματα γρήγορα».

Επιπροσθέτως, ο υφυπουργός σημείωσε ότι πολλές από τις παρατηρήσεις των βουλευτών θα «εξεταστούν» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές στην Ολομέλεια και πρόσθεσε ότι «Για τα τεκμήρια ο στόχος είναι όταν θα έχουμε πλήρη καταγραφή του ηλεκτρονικού προφίλ των φορολογουμένων να προχωρήσουμε σε κατάργησή τους».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook