Ο πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), Τόμισλαβ Νίκολιτς, που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας πιέζοντας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Σερβία, κατέρρευσε απόψε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ανέφερε ένα στέλεχος του κόμματος.

Ο Νίκολιτς σταμάτησε να δέχεται τροφή και νερό από το Σάββατο, προσπαθώντας να πείσει τον πρόεδρο της χώρας, Μπόρις Τάντιτς, να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

\”Ο Νίκολιτς αρνείται τη θεραπεία, η κατάστασή του είναι σοβαρή και έχει υψηλή πίεση\”, δήλωσε ο Μομτσίλο Μπάμπιτς, γιατρός στην Κλινική του Βελιγραδίου. \”Προσπαθούμε να τον πείσουμε να δεχτεί τη θεραπεία\”, πρόσθεσε.

Ο Τάντιτς, ο οποίος επισκέφθηκε τον Νίκολιτς στο γραφείο του στο κοινοβούλιο την Κυριακή και του ζήτησε να τερματίσει την απεργία πείνας, είπε ότι θα προκηρύξει εκλογές μόνο αφότου η Σερβία καταφέρει να μπει στη λίστα των υποψήφιων προς ένταξη στην ΕΕ χωρών, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα φέτος. \”Ο Νίκολις πιστεύει ότι ο τρόπος του είναι ο σωστός. Θα συνεχίσω να προσπαθώ να τον πείσω να σταματήσει την απεργία πείνας\”, είπε ο πρόεδρος.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αλεξάντερ Βούτσιτς, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο 59χρονος Νίκολιτς \”πονάει και έχει σπασμούς\” και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook