Υπερψηφίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η ιδεολογική-ιδρυτική διακήρυξη του ενιαίου Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Το συνέδριο ψήφισε κατά πλειοψηφία την προγραμματική θέση για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας από κυβέρνηση της Αριστεράς κατόπιν διαπραγμάτευσης και λογιστικού ελέγχου.

Η μειοψηφούσα πρόταση υποστήριζε την κατ\’ αρχήν αμφισβήτηση του συνόλου του χρέους, την χρησιμοποίηση αυτής της αμφισβήτησης ως πολιτικού όπλου και τέλος την μονομερή διαγραφή του χρέους αν κάθε άλλη προσπάθεια αποβεί μάταιη.

«Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ, ανθρωπιστική καταστροφή ή ΣΥΡΙΖΑ» είναι το μήνυμα που έστειλε κατά τη δευτερολογία του από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας ταυτόχρονα προς τις συνιστώσες «ένα καταστατικό αλλιώς χαιρετίσματα»…

Απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις, ενώ στρεφόμενος προσωπικά στον Μανώλη Γλέζο ανέφερε ότι η τοποθέτησή του τον στεναχώρησε -«γιατί ο Γλέζος δεν είναι συνιστώσα, είναι συνισταμένη μιας εποχής αγώνων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδείξει και με το αποτέλεσμα των εργασιών του Συνεδρίου του ότι είναι σε θέση να κυβερνήσει» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, και ταυτόχρονα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook