Ύστατη προσπάθεια για να κατευναστούν οι αντιδράσεις για τις απολύσεις στους Δήμους και να υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο καταβάλλει η κυβέρνηση.

Την ώρα που μια "καυτή" απεργιακή εβδομάδα ξεκινά, το Μαξίμου επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους και να κάνει μερικά βήματα πίσω, την ώρα που οι Δήμοι βάζουν λουκέτο για τρεις μέρες (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη), μεγάλος αριθμός δημάρχων έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της ΚΕΔΕ και ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει Γενική απεργία για την ερχόμενη Τρίτη.

Κυβερνητικές πηγές, μετά τις δηλώσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, σημειώνουν ότι αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις σε ότι αφορά το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών αστυνομικών.

Επισήμαναν σχετικά ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας η οποία θα προχωρήσει τάχιστα, καθώς σημειώνουν, πρόκειται για κενά που είναι επείγον να καλυφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες συστήνεται άμεσα ομάδα εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος.

Εξάλλου, τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα θα έχουν συνάντηση, οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης, Δ. Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και Οικονομικών Ι. Στουρνάρας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Νωρίτερα, στις δυο το μεσημέρι, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων ποπυ μετέχουν σε αυτήν θα συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο.

Σε θέσεις μάχης οι εργαζόμενοι

Στις 12 το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν σχεδιασθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Την ίδια ημέρα, στις 8 το βράδυ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλ. Συντάγματος. Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα γίνει και μουσική συναυλία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα, θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.

Το βράδυ στις 8.30, παραμονή της ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.


news247.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ