Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλιος Φθόγγος» στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, και την υποστήριξη της καλλιτεχνικής δράσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ που φέρει το όνομα του συλλόγου.

\”Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πέρυσι στο άκουσμα της ιδέας – ρομαντική και παραμυθένια ως ένα βαθμό, αλλά ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη, όπως αποδείχτηκε – συγκινήθηκαν και στήριξαν την προσπάθειά μας με μεράκι, επιμονή, ανωτερότητα, πίστη και διορατικότητα.

Έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα ανθρώπων που είχε ένα κοινό στόχο: Να ζωντανέψει το παραμύθι! Να το κάνει πραγματικότητα!.

Και να που σήμερα, ένα χρόνο περίπου μετά, δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την επιτυχία αυτής της προσπάθειας!

Πάνω από 5.000 άνθρωποι, όσοι δηλαδή βρέθηκαν στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που φιλοξένησε το φεστιβάλ, ενθουσιάστηκαν, τόσο από τους εξαίρετους καλλιτέχνες και το έργο που παρουσίασαν, όσο και την υψηλή αισθητική, τη φιλόξενη διάθεση των διοργανωτών και την εν γένει ποιότητα, και αρτιότητα της διοργάνωσης, άξια να συγκριθεί με αντίστοιχες πανελλήνιας εμβέλειας.

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, το Φεστιβάλ «Φίλιος Φθόγγος» δεν είναι απλά μια νότα αισιοδοξίας, αλλά ένας φάρος ελπίδας και πίστης ότι μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε. Όπλα μας θα είναι η αλληλεγγύη, η ενότητα, η σκληρή δουλειά, το μεράκι, η πίστη σε ανώτερες αξίες και ιδανικά και η αναζήτησή τους στην παράδοση, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Και όπως πέρυσι μας τίμησαν με την παρουσία τους, μερικοί απ’ τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της χώρας μας όπως ο Ψαραντώνης, ο Ψαρογιώργης, ο Ross Daly, Σγουρός Δημήτρης κ.α. χωρίς τους οποίους το Φεστιβάλ δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, έτσι και φέτος κοινωνοί του ονείρου μας θα είναι εξίσου άξιοι δημιουργοί οι οποίοι από καρδιάς προσφέρθηκαν να στηρίξουν τον εκκολαπτόμενο θεσμό μας\”, αναφέρετε σε σχετική ανακοίνωση

Τρίτη 23 Ιουλίου

Βασίλης Σκουλάς

Βάρδας Γιάννης

Μουζουράκης Κωνσταντίνος (Ασκομαντούρα), Φραγκίσκος Μπαλτζάκη (Νταούλι)

Σηφογιωργάκης Αντώνης

Κου-κλό (Κουκλοθέατρο ο Ερωτόκριτος)

Τετάρτη 24 Ιουλίου

Βαρδάκης Bαγγέλης

Μανωλάκης Γιώργος

Λαγουδάκης Μανόλης

Παξιμαδάκης Γιάννης – Ευγενία Τόλη

Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα “ΤΟ ΡΟΔΟ”

Φέξη Πελαγία – Παπαιωάννου Γιώργος (Λαογραφικά Παραμύθια)

Χώρος διεξαγωγής:

Χώρος εκδηλώσεων Παραδοσιακού Αρτοποιείου-Λαογραφικού Μουσείου

Οικ. Τσικνάκη 5ο χλμ Μοιρών- Τυμπακίου

Χρόνος διεξαγωγής: 23-24 Ιουλίου

Έναρξη: 21:00

Είσοδος Ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook