Σε συμφωνία για την δημιουργία μιας κοινοπραξίας που θα επιτρέπει στους δύο πρώην μονοπωλιακούς κολοσσούς να εξοικονομήσουν 1,3 δισ. ευρώ ετησίως μέσω της από κοινού εξαγοράς εξοπλισμού, κατέληξαν οι France Telecom και Deutsche Telekom.

Σύμφωνα με τη μη δεσμευτική συμφωνία που υπογράφθηκε σήμερα, οι δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν από κοινού εξαγορές τηλεφώνων, εξοπλισμού δικτύου, πλατφόρμων υπηρεσιών και άλλων τεχνολογικών υποδομών στο δ΄ τρίμηνο.

Το ποσό που εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθεί σε ετήσια βάση μετά από τρία χρόνια, θα ανέρχεται σε περίπου 900 εκατ. ευρώ για την France Telecom και σε περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ για την Deutsche Telekom.

Οι δύο μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Γαλλίας και της Γερμανίας προσπαθούν να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν τις οικονομίες κλίμακας, δουλεύοντας μαζί σε νέες τεχνολογίες.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να συνεργαστούν σε διαφορετικές περιοχές, ως μέρος μιας ευρύτερης ώθησης, συνδέοντας συσκευές σε ασύρματα δίκτυα.

Ήδη το 2009 το Σεπτέμβριο είχαν συμφωνήσει να συγχωνεύσουν τις δραστηριότητες κινητής στη Βρετανία, δημιουργώντας την μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην χώρα.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook