Ανοίγει η συζήτηση για τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

«Πόλεμος» αναμένεται να ξεσπάσει ανάμεσα σε φορείς εργοδοτών και εργαζομένων στο πλαίσιο της συζήτησης για τη λειτουργία των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, η οποία αρχίζει την προσεχή Δευτέρα στην Αθήνα στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Τα πυρά των περισσοτέρων θα στραφούν ενάντια στις προτάσεις για την επιχειρούμενη απελευθέρωση του ωραρίου, τη λειτουργία των καταστημάτων χωρίς περιορισμούς ακόμα και τις Κυριακές, καθώς και το ρόλο των εκπτώσεων και των προσφορών.

Οι αντιδράσεις ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται από διάφορους τοπικούς συλλόγους, οι οποίοι δεν συμφωνούν τόσο με την απελευθέρωση του ωραρίου όσο και με τις Κυριακές.

Ωστόσο, όλοι τάσσονται υπέρ του διαλόγου για να αλλάξει η λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Αντίθεση
Την αντίθεσή του, τόσο στις Κυριακές, όσο και στην απελευθέρωση του ωραρίου, εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ενώ παράλληλα δηλώνει την ικανοποίησή του ως προς το άνοιγμα του διαλόγου που αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας του λιανικού εμπορίου.

\”Συμφωνούμε απόλυτα στο να αρχίσει ένας διάλογος ο οποίος θα είναι εντατικός και θα αναφέρεται στην αλλαγή του πλαισίου της λειτουργίας του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς, είναι ένα πλαίσιο αναχρονιστικό, που διαμορφώθηκε πριν δεκαετίες και βάσει αυτού λειτουργούμε και σήμερα.

Χρειάζεται λοιπόν να τροποποιηθεί αυτό το πλαίσιο και να διαμορφωθεί βάσει των σημερινών αναγκών\” αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλης Κουμαντάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook