Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Κρήτη με την ολοκλήρωση των  κάθετων οδικών αξόνων και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) , αποτελεί το αντικείμενο των κοινών προτάσεων που συνδιαμόρφωσαν τα τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ,Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης και τις οποίες κοινοποίησαν με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό κ.Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Υποδομών κ.Δημήτρη Ρέππα.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι πρέδροι των δύο τμήματων κ.κ. Πιταριδάκης και Ινιωτάκης, γίνεται μια αναφορά στα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη και παρατίθενται οι συγκεκριμένες προτάσεις για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Η επιστολή καταλήγει ως εξής :

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι προτάσεις μας αφορούν αναγκαία έργα, άμεσα υλοποιήσιμα με ένα λογικό κόστος, τα οποία θα δώσουν σημαντικής ποιότητας κυκλοφοριακή  ασφάλεια  στις μετακινήσεις στο νησί μας.  Είναι κάτι που επιτακτικά και δικαίως ζητά σήμερα η Κρήτη,  δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερο και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Θα πρέπει κάποτε η πολιτεία να δείξει εμπράκτως στον Κρητικό πως τον σέβεται, και πως υλοποιεί τα ελάχιστα από τα οφειλόμενα εδώ και χρόνια στον τομέα των υποδομών.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται έργα υποδομών στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Κρήτη να είμαστε  εκτεθειμένοι χωρίς τη στοιχειώδη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, δεν ζητούμε κάτι παραπάνω από  τα αυτονόητα, θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς όταν οδηγούμε στους δρόμους μας και σας παρακαλούμε προσωπικά να μεριμνήσετε προς αυτή την κατεύθυνση το συντομότερο.»

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την κοινή επιστολή των ΤΕΕ/ΤΔΚ και ΤΑΚ για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook