Το θέμα με το Ποδηλατοδρόμιο Χανίων τέθηκε με ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς από τους Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα:
Ένα αθλητικό έργο διεθνούς βεληνεκούς, το Ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου Χανίων, κινδυνεύει να ματαιωθεί με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, λόγω έλλειψης 400.000 ευρώ που απαιτούνται για την αποπεράτωσή του.

Η απόφαση έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, καθώς για το συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη δαπανηθεί 2,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι σχεδόν ολοκληρωμένο.

Απομένει η ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή εξωτερικής περίφραξης στο ποδηλατοδρόμιο του Δήμου Ακρωτηρίου Χανίων και συμπληρωματικές εργασίες βελτίωσης πίστας», προϋπολογισμού μελέτης 400.000 ευρώ, το οποίο δημοπρατήθηκε και κατακυρώθηκε σε ανάδοχη εταιρεία.

Ο Δήμος Χανίων προτίθεται να αναλάβει την κυριότητα και τη λειτουργία του Ποδηλατοδρομίου αφού εκτελεστεί η υπάρχουσα εργολαβία.

Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική περιφέρεια καθώς πρόκειται για το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο εκτός Αττικής το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς οργανώσεις αλλά και προπονήσεις αθλητών από όλο τον κόσμο.

Εξάλλου στα Χανιά λειτουργούν ποδηλατικές ομάδες με σημαντικές διακρίσεις όπως οι «Τάλως», «Κύδων» και ο «Α.Ο. Σούδας».

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
1. Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην αποπεράτωση του έργου ολοκλήρωσης του Ποδηλατοδρομίου Ακρωτηρίου Χανίων, ώστε να μην έχουν ξοδευτεί ανώφελα τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που έχει κοστίσει έως τώρα το έργο;
2. Συμφωνείτε με τη πρόταση του Δήμου Χανίων να εκτελεστεί η υπάρχουσα εργολαβία και στη συνέχεια να παραχωρηθεί το ποδηλατοδρόμιο στο Δήμο;
Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook