Εάν αυτό το καλοκαίρι σκοπεύετε να περάσετε περισσότερο χρόνο στην πισίνα παρά στη θάλασσα, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως το χλώριο έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα, τα μάτια και τα μαλλιά. Θέλετε να μάθετε τι μέτρα προστασίας πρέπει να πάρετε;

Μαλλιά: εάν έχετε αποχρώσεις του ξανθού, το χλώριο είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς σας καθώς θα κάνει τα μαλλιά σας να πρασινίσουν. Για να τα προστατεύσετε πρέπει να περάσετε τα μαλλιά με ένα conditioner που δε χρειάζεται ξέβγαλμα ή για μεγαλύτερη ασφάλεια να φορέσετε ένα στυλάτο σκουφάκι για πισίνα! Μετά το μπάνιο σας, περάστε τα μαλλιά σας με ένα ενυδατικό σαμπουάν και με ξύδι για να τους δώσετε πίσω τη λάμψη που μπορεί να έχασαν!

Επιδερμίδα: το χλώριο αφυδατώνει και ερεθίζει το δέρμα. Εκτός φυσικά από το αντιηλιακό σας το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζετε κάθε 2 ώρες και να έχει SPF τουλάχιστον 30, θα πρέπει να εφαρμόζετε και ένα ισχυρό ενυδατικό body lotion, το οποίο θα \”κλειδώσει\” την υγρασία στο δέρμα και θα την προστατεύσει.

Μάτια: η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με έρευνες δεν είναι το χλώριο από μόνο του που προκαλεί τον ερεθισμό στα μάτια, αλλά τα μικρόβια, το μακιγιάζ και ο ιδρώτας τα οποία σε συνδυασμό με το χλώριο προκαλούν ερεθισμούς. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην εφαρμόζετε βαρύ μακιγιάζ στα μάτια όταν πάτε στην πισίνα, να προστατεύετε τα μάτια σας με ειδικά γυαλιά για κολύμπι και να έχετε μαζί σας φυσικές ενυδατικές σταγόνες ματιών.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook